Devlet Bahçeli, Bahçelievler Katliamı hükümlüleri Adanalı ve Osmanağaoğlu ile buluşacak

3. yargı paketi TBMM’de görüşülürken AK Partili Selçuk Özdağ’ın önergesiyle eklenen bir madde kapsamında tahliye edilen Bahçelievler Katliamı hükümlüleri Adanalı ve Osmanağaoğlu ile tahliyeye gelen eleştirilere “Nefsi müdafaa yaptılar” diye tepki gösteren MHP Lideri Bahçeli ramazanda bir iftar yemeğinde bir araya gelecek.

TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek 5 Temmuz’da yürürlüğe giren 3. yargı paketi kapsamında 10 Temmuz’da salıverilen ülkücüler bir araya gelmek için hazırlık yapıyor. Bahçelievler’de 7 TİP’li öğrenciyi öldürmekten hükümgiyen ülkücüler Bünyamin Adanalı ve Ünal Osmanağaoğlu’nun, MHP Lideri Devlet Bahçeli ramazan ayı içinde iftarda buluşması bekleniyor.

TBMM İdare Amiri MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, bu isimlerin Bahçeli’yle iftarda bir araya gelebileceklerini doğruladı. Uzunırmak,MHP’nin 4 Kasım’da yapacağı 10. Olağan Büyük Kurultay’ında, cezaevinden çıkan ülkücülere görev verilip verilmeyeceği konusunda ise yorumyapmadı. Uzunırmak, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin tahliye eleştirilerine karşı “30 bin kişinin katili İmralı canisi bile özgürlük ve hak mücadelesi veren ve serbest kalması gereken birisidir; ama geçmişte yalnızcameşru müdafaasını yapan ülkücüler katildir” diyerek savunduğu ülkücülerin kurultay sürecinin ardından parti içinde bir göreve getirilip getirilmeyeceklerine ilişkin ise “Bu insanlar yıllardır cezaevinde yatmış. Çıktıklarının ertesi günü partide görev vermek doğru olmayabilir. Bazı durumlar zaman ister” açıklaması yaptı.