Hindistan'da Yahudi merkezine düzenlenen operasyon tamamlandı, rehineler serbest...

Hindistan'ın Mumbai kentinde komandoların, Ortodoks Yahudi örgütü Chabad Lubavitch'in merkezi Neriman Evi'nin dış duvarını havaya uçurduğu bildirildi.

Times Now televizyonunun haberinde, rehinelerin olduğu merkezi kuşatan komandoların binanın dış duvarında delik açtığı, patlamanın etkisiyle çevredeki binaların camlarının kırıldığı belirtildi.

Haberde, patlamadan sonra binadan duman yükseldiği, binadan silah ve küçük patlama seslerinin geldiği kaydedildi.

Hindistan'ın Mumbai kentinde komandoların operasyon düzenlediği Ortodoks Yahudi örgütü Chabad Lubavitch'in merkezi Neriman Evi'ndeki rehinelerin hepsinin öldüğünün sanıldığı iddia edildi.

İsrail kurtarma servisi Zaka'nın, yardım için Mumbai'ye gönderdiği ekibe dayandırdığı açıklamasında, "Görünen o ki, rehineler hayatta değiller" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, rehinelerin kimliği ve sayılarıyla ilgili ise bilgi verilmedi. İsrailli bir haham ve eşinin rehineler arasında olduğu sanılıyordu.

-İSRAİLLİ DİPLOMAT: "MUSEVİ MERKEZİNDE 5 REHİNE ÖLDÜ"

Hindistan'ın Mumbai kentinde aşırı dinci militanların saldırısına uğrayan Musevi kültür merkezinde 5 rehinenin öldüğü bildirildi. İsrailli bir diplomat, Hint güvenlik güçlerinin kontrolünü aldığı Musevi kültür merkezinde 5 rehinenin öldüğünü belirtti.

-SALDIRILARDA 2 DE AMERİKALI ÖLDÜ
Hindistan'ın Mumbai kentinde düzenlenen saldırılarda 2 de Amerikalının öldüğü bildirildi. Senkronizm Vakfı'nın internet sitesinde yapılan açıklamada, bir meditasyon programı çerçevesinde Hindistan'a giden Alan Scherr ve 13 yaşındaki kızı Naomi'nin saldırılarda yaşamlarını yitirdiği belirtildi.
Vakıf üyesi Amerikalıların ne şekilde öldüklerine ilişkin ise bilgi verilmedi.