Kaza, bugün saat 16.30 sıralarında Malatya- Adıyaman karayolunun Çığlık Mevkii'nde meydana geldi. Malatya'dan Adıyaman'ın Gölbaşı İlçesi'na yolcu taşıyan 02 D 5076 plakalı minibüs, karşı yönden gelen 23 K 0557 tüp yüklü kamyonla çarpıştı. Kazada, hurda yığınına dönen minibüsteki yolculardan 7'si olay yerinde yaşamını yitirdi. Kazada yaralanan 16 kişi, ambulanslar ve olay yerinden geçen diğer araçlarla, Malatya'daki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan durumları ağır olan 2'si de hastanede yaşamlarını yitirdi. 14 kişinin tedavileri ise sürüyor.

Kazanın, karayolunun yağmur yağışı nedeniyle kaygan olması ve dikkatsizlik sonucu meydana geldiği bildirildi. Kazada hayatlarını kaybedenlerin kimlik tespitleri yapılmaya çalışılırken, yaralılardan durumları ağır olanlar ise Turgut Özal Tıp Merkezi'ne sevk edildi.

Kazayı duyan minibüstekilerin yakınları ise hastanelere koştu. Bazı kişilerin hastane koridorlarında sinir krizi geçirdikleri görüldü.

Kazada yaralanan 14 kişiden kimlikleri tespit edilen 5'i şunlar:

Mehmet Şahin, Mehmet Karakuş, Ali Şahin, Ferhat Demir ve Mehmet Polat.

Jandarma ekipleri, kazanın meydana geldiği karayolunda ulaşımı kontrollü olarak sağlıyor. Doğanşehir Kaymakamı Cevdet Atay da kaza yerinde yaptığı incelemenin ardından, “Karşılaştığmız tablo çok üzücü. Kimlik belirleme çalışmaları sürüyor” dedi.


Hürriyet