Antalya'nın Aksu İlçesi'ne bağlı Karaöz Beldesi'nde yaklaşık 1000 kişinin içme suyu ihtiyacını karşılayan 100 tonluk depoya tarım ilacı atıldığı ortaya çıktı. Olayın duyulması üzerine halk, sağlık kuruluşlarına akın etti, Karaöz Belediye Başkanı AKP'li Abdullah Kök ise “Durumu fark etmeseydik beldemizde katliam yaşanabilirdi” dedi.

Karaöz Beldesi'nin içme suyu şebekesine kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından tarım ilacı karıştırıldı. Ortaköy Mahallesi'nde bulunan 100 tonluk su deposuna yaklaşık 8 kilo tarım ilacı döküldüğü tespit edilirken, olay nedeniyle büyük bir panik yaşayan vatandaşlar sağlık kuruluşlarına akın etti.

8 KG TARIM İLACI ATILMIŞ
Olayın sabah saatlerinde fark edildiğini dile getiren Karaöz Belediye Başkanı Abdullah Kök, tarım ilacı atılan deponun yaklaşık 1000 kişinin su ihtiyacını karşıladığını söyledi. Başkan Kök, “Kimliği tespit edilemeyen kişi veya kişiler deponun bulunduğu alanın kapısını kırarak 100 tonluk depoya 12 çeşit, 8 kilogram tarım ilacı dökmüş. Biz bunu vatandaşların "Su kokuyor" şikayeti üzerine farkettik. Hemen bölge halkına haber vererek depoyu kapatıp, zehirli suyu boşalttık” dedi.

“KATLİAM OLURDU”
Karöz'ün faciadan döndüğünü söyleyen Kök, “Allah yüzümüze baktı. Eğer olayı fark etmeseydik en az 1000 kişi zehirli suyu kullanacak, belki de beldemizde katliam yaşanacaktı. Bunu yapanların kim olduğu konusunda Jandarma araştırma yapıyor. Antalya Valiliği de konuyla ilgili soruşturma başlattı. Böyle bir vicdansızlığı kimin yaptığını anlamadık. Terör örgütleri bile böyle bir şey yapmaz. Ama beldemizde böyle bir olay yaşandığı için utanç duyuyoruz. Vatandaşlarımız da yaşananlar nedeniyle tedirgin. Umarım bunu yapanlar en kısa zamanda bulunur” diye konuştu.

Antalya Vali Yardımcısı Mehmet Seyman ise bölgede yaşanan olayla ilgili Antalya İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerine bilgi verildiği, konunun araştırılarak gereğinin yapılacağını söyledi.

Sağlık kuruluşlarına başvuranların tedbir amaçlı kontrol yaptırdığı, durumu kötü olan kimsenin bulunmadığı bildirildi.

Bu arada güvenlik güçleri, içme suyu deposuna tarım ilacı atanların tespiti yakalanması için çalışma başlattı./ vatan