Konuyla ilgili açıklama yapan İlçe Sağlık Grup Başkanı Ali Bulut, hamile bayanların mutlaka aşı yaptırması gerektiğini belirterek, sürekli insanlarla iç içe olan hamile bayanların domuz gribine yakalanma risklerinin daha fazla olduğunu dile getirdi.

Köşk"te başlatılan 20 haftalık hamile bayanların adjuvan katkısız aşılamaları hakkında bilgi veren Dr. Ali Bulut, Sağlık Bakanlığının uygulaması kapsamında pandemik A gribinin aşılamalarında hamile bayanlara yönelik adjuvan katkısız aşıların Köşk İlçesinde ve Köşke bağlı köylerdeki sağlık ocaklarında uygulamaya başladıklarını söyledi.
Gönüllülük esasına göre aşı yaptırmak isteyen hamile bayanların ücretsiz bir şekilde aşılanabileceklerini ifade eden Bulut, “Hamile olan bayanlar için grip aşıları sadece 6 ay ve üzerindeki bebekler için önerilmektedir. Dolayısıyla 6 aylıktan daha küçük bebek ile birlikte yaşayan herkes hem H1N1 hem de mevsimsel grip aşısını olmalıdır. Domuz gribi aşısı, hem de mevsimsel grip aşısı emziren annelere yapılabilir. Aşılı anneden bebeğe sütle geçecek antikorlar bebeği korumaya yardımcı olacaktır. İnsan yoğunluğunun yaşandığı alanlarda çalışan ve sürekli insanlarla karşı karşıya olan hamile bayanların domuz gribine yakalanma riski daha fazla. Hamile bayanlar çalışırken mutlaka maske takmalı. Bizler salgın nedeniyle hamile bayanların aşılanmasını tavsiye ediyoruz” dedi.

Aşılama çalışmalarını katılan Köşk İlçe Emniyet Amiri Rıza Nurettin Başar da domuz gribi aşısı olarak vatandaşlara ve aşı olma tavsiyesinde bulundu./iha