İZMİR'de matbaa işçisi 36 yaşındaki Hüseyin Ercan, eşi 33 yaşındaki Gamze Ercan'a, yolun karşısına geçerken otomobiliyle çarpıp ölümüne neden olan sürücünün bulunmasında kendisine yardımcı olacak kişiyi 5 bin TL ile ödüllendirmeye karar verdi. Ödül vereceğini belirttiği afişleri, kaza yeri ve kent merkezindeki belirli noktalara asan Hüseyin Ercan, “Kazanın üzerinden o kadar süre geçti. Eşimin ölümüne neden olan sürücü bulunamadı. Çocuklarımın ve benim psikolojimiz bozuldu, yıkıldık. Çevremden topladığım parayla sürücünün bulunması için ödül ortaya koydum. İnşallah bulunur, acımız hafifler. O vicdansızın peşini bırakmayacağım” dedi.

Olay, 31 Aralık 2008 tarihinde saat 06.45 sıralarında, Çiğli Anadolu Caddesi Evka 5 girişi yakınlarında meydana geldi. 9 yaşındaki Hande Canan ile 12 yaşındaki Cansu Ercan'ın annesi, ev kadını Gamze Ercan, yılbaşı için evinden çıkıp alışveriş yapmak üzere markete gitmek istedi. Ercan'a, yolun karşısına geçerken, Menemen'den Karşıyaka yönüne giden plaka ve sürücüsü tespit edilemeyen otomobil çarpıp kaçtı. Kazayı görenlerin yardımıyla, ağır yaralanan Gamze Ercan, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedaviye alınan ve komaya girdiği belirlenen Ercan, 3 gün sonra yaşam savaşını kaybetti. Soruşturmayı sürdüren polis olay yerindeki bazı parça ve görgü tanıklarının ifadelerinden yola çıkmasına rağmen vicdansız sürücünün izine ulaşamadı. Bölgedeki güvenlik kameralarındaki inceleme de sonuçsuz kaldı, aradan geçen yıllara rağmen sürücü ve aracın izine rastlanılmadı.

Eşini kaybetmenin acısını yaşayan işçi Hüseyin Ercan'ın, tüm çabaları da o günden bu yana sonuç vermedi. Ercan, şöyle dedi:

“Yılbaşı hazırlığı için evden çıkmıştı. Ancak, başına bu olay geldi. Trafik magandasının, kendini bilmez bir sürücünün kurbanı olduk. Ailece yıkıldık, çok perişanız. Tek isteğim, artık bu vicdansızın bulunması. Son çare olarak afişler bastırıp, para ödülü ortaya koydum. Çevremden topladığım parayla yardımcı olana bu ödülü vereceğim. İnşallah bulunur, acımız hafifler. O vicdansızın peşini bırakmayacağım.”

Ercan, eşinin fotoğrafının bulunduğu ve olay ile ödülü belirten yazıların yer aldığı afişleri, kaza yeri ve kent merkezindeki belirli noktalara astığını dile getirdi.

DHA