YALVARIP AĞLADI, BAŞINI TAŞLA EZDİM

Karacasu"da, ormanlık alanda başı taşla ezilmiş olarak bulunan Adnan Menderes Üniversitesi öğrencisi Gamze Gürgen"in (21) katil zanlısı Kenan Altun"un, jandarmadaki ilk ifadesinde, otostop yapan genç kızı aracına aldığını, 10 dakika kadar sohbet ettikten sonra da ilişki teklif ettiğini söylediği öğrenildi.


Zanlının ifadesinde, genç kıza 30 lira para teklifinde bulunduğunu, genç kızın bunun üzerine inmek istediğini, kendisinin de aracı ormanlık alana sürdüğünü anlattığı belirtildi. Araçtan iner inmez genç kızın kaçmaya çalıştığını söylediği öğrenilen zanlının, “Bunun üzerine kızı yakalayarak yere yatırdım. Bu sırada yerde bulunan bir şişeyle bana vurdu. Hafif yaralandım. Yerden kalkıp kızı yeniden yakaladım. Tırnaklarıyla boynumu ve ellerimi tırmaladı. Bir yandan da "Yalvarırım yapma, bırak beni" diye bağırıp ağlıyordu. Sonra yerde bulunan taşla başına vurup, aracıma binip uzaklaştım” dediği öne sürüldü.

Geniş güvenlik önlemleri altında Karacasu Adliyesi"ne götürülen Kenan Altun linç edilmek istendi. Polis tarafından havaya ateş edilerek kurtarılan zanlı cezaevine gönderildi.

KARACASU'YA GETİRİLEN ZANLI LİNÇ EDİLMEK İSTENDİ
Karacasu ilçesinde öldürülen Karacasu Memnune İnci Yarenci Yüksekokulu Dış Ticaret Bölümü 1. sınıf öğrencisi Gamze Gürgen'in katil zanlısı linç edilmek istendi.
Saat 22.30 sıralarında Karacasu adliyesine getirilen zanlıyı jandarmanın elinden almak isteyen halk ve öğrencilerden oluşan yüzlerce kişi, zanlı K.A.'nın kendilerine teslim edilmesini istedi. Zanlıyı güçlükle öfkeli kalabalığın elinden adliyeye geçiren güvenlik güçleri, Nazilli ve çevre ilçelerden çağrılan takviye birliklerle adliye binası önünde etten duvar ördü. İlçede gergin bekleyiş ve zanlının sorgusu devam ediyor.
Bu arada yetkililer, öfkeli kalabalığı teskin etmeye çalışıyor.


KATİLİ YAKALANDI
Önceki gün  Karacasu ilçesinde öldürülen ADÜ Karacasu Memnune İnci Yarenci Yüksek Okulu Dış Ticaret Bölümü 1. sınıf öğrencisi Gamze Gürgen"in katili İzmir"de emniyet güçlerine teslim oldu.
Alınan bilgiye göre; Önceki gün Karacasu"da vahşice öldürülen üniversite öğrencisi Gamze Gürgen"i öldüren şahıs İzmir"de emniyet güçlerine teslim oldu. Teslim olan zanlı K.A Aydın Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Aydın"a getirilecek. Zanlı K.A"nın İzmir"de bir taşımacılık şirketinde şoförlük yaptığı öğrenildi.

KIZ ÖĞRENCİLER TEDİRGİN
Hunharca öldürülen genç kızın okul arkadaşları, katilinin bir an önce bulunup, cezalandırılması istedi. öğrencilerden Mehmet Şekercioğlu, olayın okuldaki kız öğrenciler arasında korku ve panik yarattığını belirterek, "Herkes bu olay nedeniyle huzursuz. Gamze, arkadaşlarımız arasında çok sevilirdi. Katledilmesi bizi derinden yaraladı. Olaya tepkimizi, Karacasu halkının da katılacağı yürüyüş ile göstereceğiz. Herkesin desteğini bekliyoruz" dedi.

SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
Karacasu ilçesinde vahşice öldürülerek araziye terk edilen ADÜ Karacasu Memnune İnci Yarenci Yüksekokulu Dış Ticaret bölümü 1. sınıf öğrencisi Gamze Gürgen'in (20), Karacasu İlçe Hastanesi morgundan alınan cesedi memleketi Çorum'a gönderildi.
Hastaneden alınarak cenaze aracına konan Gamze'nin tabutu başında ağlayan arkadaşları Gamze'nin katiline lanet yağdırdı. Çok sayıda öğretmen ve arkadaşı, Gamze'yi son yolculuğuna uğurlamak üzere okul yönetiminin kiraladığı bir otobüsle cenazeyi defnetmek üzere Çorum'un Osmancık ilçesine hareket etti. Arkadaşları tarafından hayat dolu bir kız olduğu söylenen Gamze'nin kolay kolay kimsenin arabasına binmediğini ancak araç içerisinde bayan olduğu için araca binmiş olabileceğini ifade ettiler. Olayla ilgili
olarak çok yönlü soruşturma sürerken Gamze'nin katilinin kısa sürede bulunması için çaba sarf edildiği ifade edildi. Kütahya'daki kız arkadaşına doğum gününe giderek sürpriz yaptıktan sonra Karacasu'daki okuluna dönmek üzere yola çıktığı ifade edilen Gamze'nin yolculuğunun son 30 dakikasında devamlı olarak arkadaşlarıyla mesajlaşarak yolum bitmek üzere dediği öğrenilirken, Denizli-Aydın kara yolu Karacasu kavşağında indiği ve arkadaşına attığı son mesajında "Bir ailenin arabasına bindim. Karacasu'ya geliyorum, beni karşılayın" dediği öğrenildi. Gamze'nin son attığı mesajının üstünden bir saat geçmesine rağmen Karacasu'ya gelmemesi üzerine sınıf arkadaşı Yasemin'in kendisini aradığı öğrenildi. Cep telefonundan aranan Gamze'nin, son olarak 24 Mart 2011 çarşamba günü saat 15.30 civarında telefonun bir süre çaldıktan sonra meşgule alındığı ve daha sonra arandığında da kapalı olduğu belirtildi. Son mesajlaşmanın ardından arkadaşının ilçeye gelmemesi nedeniyle korktuklarını söyleyen sınıf arkadaşları "Gamze bize mesaj attıktan sonra bir saat geçti. Derse yetişmek istiyordu. Ancak gelmeyince şüphelendik. Aradığımızda telefonu önce meşgule sonra da kapalı duruma geldi. Daha sonra bir daha ulaşamadık. Biz de hemen aramaya çıktık. En son mesaj attığı bölgeye kadar gidip yolun her iki tarafını aradık. Kayıp olduğunu polise ihbar ettik. Gece boyunca aramamıza rağmen iz bulamadık. Ertesi gün saat 11.00'de bir kız cesedi bulunduğu haberi üzerine onun olduğundan şüphelendik ve acı sonu öğrendik" dediler.



"OLAY YERİNDE ÖLDÜRÜLMEDİĞİ ORTAYA ÇIKTI"
Edinilen bilgiye göre; 25 Mart 2011 cuma sabahı saat 11:00 sıralarında bir orman koruma bekçisinin Karacasu'ya 5 kilometre mesafedeki Güzelköy yakınlarında bir kadın cesedi bulduğu ihbarı üzerine olay yerine gelen Karacasu İlçe Jandarma Ekipleri ilk incelemede cesedin genç olmasından dolayı kayıp ihbarı bulunan Karacasu MYO 1. sınıf öğrencisi Gamze Gürgen olduğunu tahmin ettiler. İlk incelemenin ardından Karacasu İlçe Hastanesi'ne kaldırılan genç kızın cesedi İzmir Adli Tıp Kurumu'ndan gelen heyetin
incelemesiyle ve arkadaşlarının teşhisiyle kimlik bilgileri doğrulandı. İlk izlenimlerde, genç kıza tecavüze yeltenildiği ancak başarılı olunamadığı, bu nedenle başına taşla vurularak öldürüldüğü ifade edildi. Saldırının başka bir yerde yapıldığı ve cesedin farklı bir yerde bulunduğu, olayda kullanılan taşın ise kanlı halde olay yerinde bulunduğu öğrenildi. İlk etapta başındaki yaralardan dolayı kurşunlanarak öldüğü zannedilen Gamze'nin otopsisinde taşla başına birkaç kez vurularak öldürüldüğü, tecavüz
olayının da girişimde kaldığı belirtildi. Hunharca işlenen cinayetin kısa sürede aydınlatılmasını isteyen Gamze'nin arkadaşları "Bunu yapan insan olamaz. En kısa südre yakalanıp cezalandırılmasını istiyoruz" dediler.

"GAMZE, GÖZYAŞLARIYLA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI"
Gamze'nin Karacasu İlçe Hastanesi'nden alınan cesedi, bir cenaze aracı ve yüksekokul müdürlüğü tarafından kiralanan bir otobüsle cenazeye katılmak üzere öğretmen ve arkadaşlarının katılımıyla memleketi Çorum'un Osmancık ilçesine, arkadaşlarının gözyaşları arasında uğurlandı. Buharkent Kaymakamı Osman Bilgin'in de katıldığı uğurlama töreninde Kaymakam Bilgin, acılı aileyi ve üniversite öğrencilerini teselli etmeye çalıştı. Hunharca öldürülen Gamze'nin anne ve babasının uzun süredir ayrı yaşadığı
öğrenilirken. Gamze'nin babasının Amerika'da, annesinin ise İzmir'in Narlıdere semtinde yaşadığı öğrenildi.
Olayla ilgili soruşturma çok yönlü olarak sürdürüldüğü belirtildi.



OLAY NEYDİ ?
Karacasu İlçesi"nde okuyan üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Gamze Gürgen ölü bulundu. Karacasu Mennune İnci Meslek Yüksek Okulu Dış Ticaret 1. Sınıf öğrencisi olan genç kızın ölümü ile ilgili geniş çaplı soruşturma başlatırken, güvenlik güçleri de genç kızın katilini yakalamak için operasyon başlattı.
Edinilen bilgiye göre 4 gün önce Karacasu"dan Kütahya"ya arkadaşının yanına gittiği öğrenilen Gürgen, Gamze Gürgen dün akşam saatlerinde Karacasu"daki arkadaşlarını arayarak birazdan Karacasu"ya geleceğini bildirdi. Gece otobüsten indiği öğrenilen Gamze Gürgen geç saatlere kadar eve gelmeyince ve telefonlara da cevap vermeyince durumdan şüphelenen arkadaşları durumu güvenlik güçlerine bildirerek yardım istediler. İhbar üzerine arama çalışması başlatan jandarma ekipleri genç kızı Karacasu yolu üzerinde Geyre Beldesi yakınlarında ölü buldu.
İddiaya göre yapılan inceleme sonucu genç kıza tecavüze yeltenildiği, ancak direnen kızın öldürüldüğü belirlendi. Vücudundan boğuşma izine rastlanan genç kızın başına bir el ateş edilerek öldürüldüğü öğrenildi. Genç kızın telefonunu el koyan dedektifler, Gamze Gürgen"in olaydan kısa bir süre önce erkek arkadaşına "bir ailenin arabasına bindim. Ebe doğru gidiyorum" diye mesaj attığı öğrenildi.
Cumhuriyet Savcılığı tarafından el konulan olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğü ve genç kızın katilinin yakalanması operasyon başlatıldığı bildirildi.