Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesine bağlı Şehitlik semtinin Benusen Mahallesi'ndeki evlerinden 6 Eylül 2009'da bakkala gitmek için ayrılan 2. sınıf öğrencisi 8 yaşındaki Leyla B.'den bir daha haber alınamamıştı. Leyla'nın dedesi Hüseyin B.'nin de Ağustos 2009 tarihinde sır bir şekilde kaybolduğu ortaya çıkmıştı. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri tarafından oluşturulan özel bir ekiple geniş çaplı soruşturma yapıldı.
 
Leyla'nın kaybolmasının hemen ardından ilk 15 gün içerisinde kentin bütün ilçelerindeki çöplük, mezarlık, park ve sur dipleri araştırılırken, küçün kızın izine rastlanamamıştı. Özel ekip, mahalle yapısında bir yabancının gelip bir çocuğu mahalleden götüremeyeceği kanısına varınca devreye Sosyal Hizmetler uzmanları girdi. Uzmanlar, mahallede bulunan çocuklarla tek tek konuşarak korktukları ve çekindikleri kişilerin profillerini ve robot resimlerini çizdirdi. Mahallede daha önce suça karışmış ve özellikle çocuklara karşı suç işlemiş kişiler tespit edilerek takibe alınırken, çıkarılan robot resimlerden birinin Leyla'nın amcası Muhlis B.'ye uyduğu fark edildi.
 
Uzun bir takip sonucu, amcanın şizofren bir kişiliğe sahip olduğu, çok iyi internet kullandığı, internette sık sık Münevver karabulut cinayeti ve Kayseri'deki çocuk cinayetleri ile ilgili araştırma yaptığı öğrenildi. Şahsın özellikle kurulan özel ekiplerin ne gibi incelemeler yaptığını, cinayetleri nasıl çözdüklerini, hangi delillerden yola çıkıldığını, özel ekibin kimlerden oluştuğunu araştırması üzerine, polisler amca Muhlis B. üzerinde yoğunlaştı. 
 
Yapılan takip sonucu gözaltına alınan amca başta suçlamayı reddetse de cinayeti bir süre sonra itiraf etti. Katil zanlısının, bir yan sokakta oturduğu evde babası ile yanlız yaşadığını, babasının rahatsızlığı nedeniyle kendisini sık sık gece uyandırdığını ve rahatsız ettiğini söylediği, bu nedenle Hüseyin B.'yi önce boğup bir gün sandıkta sakladıktan sonra parçalayarak kentin çeşitli yerlerindeki muhtelif çöplüklere attığı öğrenildi. Zanlının; bir süre sonra bakkala şampuan almaya çıkan Leyla'yı da eve çağırıp taciz girişiminde bulunduğu, bağırınca susturmak için kızı boğduğu, daha sonra babası gibi onu da parçalayarak cesedini çöplüklere dağıttığı öğrenildi.
 
Amca Muhsin B., polis sorgusunun ardından parçaları attığı çöplükleri tek tek gösterirken, şizofren kişiliğe sahip zanlının daha önce de taciz girişiminde bulunduğu öğrenildi. Dün akşamüstü mahkemeye sevk edilen katil zanlısı tutuklanarak cezaevine gönderilirken, polis 2 yıl önce öldürülen Leyla'nın cesedinin parçalarını bulmak için araştırma başlattı.