Adana'da boşanma aşamasında olduğu eşini tabancayla vurarak öldürdüğü iddiasıyla aranan zanlı, özel harekat polislerinin de katıldığı operasyonla yakalandı.

Dumlupınar Mahallesi 39008. Sokak'ta devriye görevi yapan güvenlik güçleri, iki çocuk annesi eşi Ezgi Köseoğlu'nu (22) 21 Ağustosta Onur Mahallesi 45017. Sokak'ta ''çocuklarını göstereceğim'' diyerek çağırdığı babasının evinde aralarında çıkan tartışma sonucu başına ve boynunda 4 el ateş ederek öldürdüğü öne sürülen zanlı Mehmet Köseoğlu'nu (30) görünce ''dur'' ihtarında bulundu.

Uyarıyı dinlemeyen, polise ateş ederek kaçan zanlı, kendisini takip eden güvenlik güçlerine izini kaybettirdi.

Bir süre sonra polisi arayan zanlı Mehmet Köseoğlu'nun babası Osman Köseoğlu'nun oğlunun yerini bildirmesi üzerine, Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Meydan Mahallesi 38035. Sokak'ta zanlının saklandığı 3 katlı binayı güvenlik çemberine aldı, yakındaki evlerde oturanlar tahliye edildi.

Asayiş, terörle mücadele ve özel harekat polislerinin de katılımıyla yapılan çalışmada, güvenlik güçleri, hoparlörle zanlıya ''Mehmet Köseoğlu, teslim ol'' diye anons yaptı. Güvenlik güçlerinin çağrısına yanıt vermeyen zanlı, bir süre sonra saklandığı evin kapısı kırılarak yakalandı ve Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Uyuşturucu bağımlısı olduğu ve şizofreni tedavisi gördüğü belirtilen zanlının götürülmesi sırasında, Ezgi Köseoğlu'nun yakınları olduğu öğrenilen grup ve çevredeki vatandaşlar zanlıya tepki gösterdi. Zanlının babası Osman Köseoğlu, ''Oğlumu keşke öldürseler. Oğlum gelinime kurban olsun'' dedi.

ŞİZOFRENİ TEDAVİSİ GÖREN ZANLININ, KENDİSİNİ GÖZALTINA ALAN POLİSLERE ''HAYALLERİM VARDI, BENİ NİYE YAKALADINIZ, DAHA ÜÇ KİŞİYİ ÖLDÜRECEKTİM'' DİYE TEPKİ GÖSTERDİĞİ BİLDİRİLDİ

Adana'da boşanma aşamasında olduğu eşini tabancayla vurarak öldürdüğü iddiasıyla aranırken özel harekat polislerinin de katıldığı operasyonla saklandığı evde yakalanan Mehmet Köseoğlu'nun 3 kişiyi daha öldürme planı yaptığı belirtildi.

Alınan bilgiye göre, eşi Ezgi Köseoğlu'nu (22) 21 Ağustosta Onur Mahallesi 45017. Sokak'ta ''çocuklarını göstereceğim'' diyerek çağırdığı babasının evinde aralarında çıkan tartışma sonucu başına ve boynuna 4 el ateş ederek öldürdüğü iddiasıyla aranırken devriye görevi yapan polisten kaçtıktan sonra saklandığı evde Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin yanı sıra asayiş, terörle mücadele ve özel harekat polislerinin katılımıyla düzenlenen operasyonda yakalanan zanlı Mehmet Köseoğlu (30) emniyet müdürlüğüne götürüldüğü sırada polise tepki gösterdi.

Emniyetteki ilk ifadesinde, eşinin ailesine mensup 3 kişiyi daha öldürme planı yaptığı bildirilen, şizofreni hastası zanlı Mehmet Köseoğlu'nun ''Hayallerim vardı, beni niye yakaladınız, daha üç kişiyi öldürecektim'' dediği öğrenildi.

Öte yandan, Mehmet Köseoğlu'nun, kendisini kovalayan polislerden kaçarken bir akrabasından yardım aldığı tespit edildi. Polise, Mehmet Köseoğlu'nun saklandığı Meydan Mahallesi 38035. Sokak'taki eve girip çıktıktan sonra ''Ben eve girdim kimse yok. Buradan damların üzerinden atlayarak gitmiş'' diyerek polise yanlış bilgi veren A.K'nin gözaltına alındığı bildirildi.

İki çocuk annesi Ezgi Köseoğlu'nun dayısı Halis Daş da operasyonun ardından ''Tüm emniyet teşkilatımıza teşekkür ediyorum. Bundan sonrası adaletin işi. Mahkemenin en iyi kararı vereceğinden hiç şüphemiz yok'' dedi.

Zanlı Mehmet Köseoğlu'nun, sorgusunun ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.