Emniyet Müdürlüğü yetkilileri konuyla ilgili açıklama yapmazken, katil zanlısı öğle saatlerinde yoğun güvenlik önlemleri altına Didim Adliyesi'ne sevk edildi.
Polis ekipleri zanlının geleceği saatlerde Adliye önündeki yolu trafiğe kapatıp, adliye binasına da görevliler dışında kimsenin girmesine izin vermedi. Almanya'dan kendisine destek veren bir grupla damadını yakalamak için Türkiye'ye gelen kayınpeder K.A., 5 gündür Ege Bölgesi'nin değişik yerlerinde damadı olarak kabul etmediği zanlı A.K.'yi aradıklarını belirterek, "Almanya'dan çıkmadan önce orada beni tanıyan herkese 'Bu şerefsizi bulmadan geri dönmeyeceğim' demiştim. Herkes büyük konuşma dedi. Sonunda
bunun izini bulup takibe aldık. Tam yakalayacağımız sırada polise gidip teslim oldu. Benim hayatım önemli değil. Ancak bu şerefsizin yakalanıp cezasını bulması gerekiyordu. Kızım da önemli değil. Artık Kardelen benim kızım. Zaten buna da kızımı ben vermemiştim" dedi.
Bu arada, öğle saatlerinde Emniyet Müdürlüğü binasının arka kapısından araçla alınan katil zanlısı A.K. Emniyet Müdürlüğü'nün hemen yakınında olan Didim Adliyesi'ne getirildi. Polis katil zanlısını görüntülemek için Adliye önünde bekleyen gazetecilerin de görüntü almasını engellemeye çalıştı. Şu anda Didim Adliyesi'nde katil zanlısının sorgusu devam ediyor.