Antalya"da önceki gün bir üst geçitte cesedi bulunan Alman turisti öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencisi Buğra G. tutuklandı.

Atatürk Bulvarı"ndaki bir üst geçitte darpedilerek öldürülen Alman Agust Michael Nall"in (69) cinayet zanlısı Buğra G."nin (21), çıkarıldığı mahkemece "kasten adam öldürme" suçundan tutuklandığı bildirildi.

Cinayet büro amirliğindeki sorgulamasının ardından adliyeye sevkedilen Buğra G."nin, ifadesinde, Alman turistin kendine eşcinsel isteklerde bulunması ve birlikte olmayı önermesi üzerine yumrukladığını ve bu kişinin yere düşmesi üzerine kaçtığını söylediği ileri sürüldü.

Antalya"da önceki gün meydana gelen olayda, Antalya Büyükşehir Belediyesi ile bir bira firması tarafından düzenlenen Octoberfest"te (Alman Hasat Bayramı) Alman turistle bira içtiği belirlenen Buğra G., Alman turistle içki içtikten sonra kendisine eşcinsel ilişki önermesi üzerine tartışmaya başladığı ve festival alanından ayrıldıktan sonra süren tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Alman turistle arasında yumruklaşma yaşandığı ve kavgadan bir süre sonra Alman turistin yaşamını yitirdiği belirlenmişti. / DHA