ADANA'da kamyonetin içinde öldürülen kasap 55 yaşındaki Halil İbrahim Özzelzele'nin katili olan kasap 35 yaşındaki Abdullah Çağlar'ı, sağ- sol yanılgısı ele verdi. Çağlar, arkadaşının av tüfeğiyle kamyonetin içinde sol taraftan açılan ateş sonucu öldürüldüğünü iddia ederken, ölümün sağ taraftan açılan ateşle kamyonetin dışında gerçekleştiğinin belirlenmesi üzerine tutuklandı, hakkında ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Kaçak at kesen ve bu etleri ilçelerde ucuz fiyata kasaplara sattığı iddia edilen kasap Abdullah Çağlar ile Halil İbrahim Özzelzele, 6 Ağustos 2008'de İsmailiye Köyü yakınlarındaki mısır tarlasında atı kesip parçalara ayırdıktan sonra kamyonete yükledi. Çağlar'ın iddiasına göre, kent merkezine giderlerken iki kasap silahlı saldırıya uğradı. Özzelzele başından aldığı yarayla öldü. Saldırıya uğradıklarını söyleyen anacak yara almayan Çağlar şüphe üzerine gözaltına alındı.
Sorgusunda arkadaşının sol taraftan açılan ateş sonucu kendisinin eğilmesi sonucu başından vurularak öldürüldüğünü anlatan Çağlar'ın ceset üzerinde ve araçta yapılan inceleme sonunda yalan söylediği ortaya çıktı. Yapılan araştırmada Halil İbrahim Özzelzele'nin kamyonetin içinde değil, aracın dışına çıkarılarak öldürüldüğü, av tüfeğinden çıkan saçmaların zanlı Abdullah Çağlar'ın dediği gibi sol taraftan değil sağ taraftan girdiği ortaya çıktı. Açılan ateş sonucu aracın sağ penceresinin kırılmaması ve içinde herhangi bir delilin bulunmaması ile olaydan sonra Çağlar'ın üzerindeki kanlı kıyafetleri değiştirmesinin de doğruladığı belirtildi. Çağlar ile kendisine yardımcı olduğu öne sürülen arkadaşı kasap 31 yaşındaki Kemal Güller tutuklandı.
Cumhuriyet Savcısı da olayla ilgili soruşturmasını tamamlayarak Çağlar ile kendisine cinayeti gizlemekte yardımcı olduğu iddia edilen Kemal Güller, tutuksuz sanıklar Çağlar'ın kardeşi 32 yaşındaki Şahin ile akrabaları 43 yaşındaki Semra ve 18 yaşındaki Nuran Çağlar hakkında dava açtı.
Hakkında ömür boyu hapis cezası istenen ve önümüzdeki ay Adana 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak olan Çağlar, tutuklandığı nöbetçi mahkemede yaptığı savunmasında, suçlamayı kabul etmeyip cinayet anını şöyle anlattı:
“Atları kesip, etleri hazırladıktan sonra pikaba binip hareket ettik. 50 metre gittikten sonra sol taraftan silah sesi duymamla birlikte başımı eğdim. Sağımda oturan Halil İbrahim'e baktığımda kafasından kan geldiğini hareketsiz olarak benden tarafa başının düştüğünü gördüm. Araç durunca bir el daha ateş sesi geldi. Silah sesi kesilince yaya olarak bir çiftliğe gidip arkadaşım Kemal ile buluştum. Kardeşim Şahin'i arayıp durumu anlattım. Etleri Kemal'in arabasına koyduktan sonra at kestiğim için üzerimi değiştirdim. Daha sonra kardeşimle karakola gidip olayı bildirdim. Kamyonetin lastiği patladığı için Halil İbrahim'i hastaneye götürememiştim. Olayla ilgim yok.”
Diğer sanıklar ise olayla ilgilerinin olmadığını belirtti.

MİLLİYET