Ankara'da önce eşini, ardından da şoförlüğünü ve korumalığını yaptığı emniyet amirini öldüren, kayınvalidesini de ağır yaralayan polis memuru Veli A.'nın yakalanmaması halinde başka cinayetler de işleyebileceği öne sürüldü.

İddiaya göre; polis memuru Vali A.'nın ‘yakalanmasaydım 3 kişiyi daha öldürecektim” dediği öne sürüldü.

Ankara'nın Altındağ İlçesi Yıldırım Ekipler Amirliği'nde görevli polis memuru Veli A., geçtiğimiz hafta eşi Yasemin A. ile ekip amiri Ali Sapan'ı öldürmüş, kayınvalidesini de ağır yaralamıştı. Cinayetin ardından çalışma başlatan polis ekipleri, muhtemel bir seri cinayeti de önledi. Altındağ İlçe Amirliği'nde Ali Sapan'ı öldürdükten sonra bina içerisinde sivil ekip amiri S.B.'yi aramaya başlayan A., bu kişiye ulaşamayınca bu kez de meslektaşı H.A.'nin evinin yolunu tuttu. Saldırgan, H.A. adlı polisin evine ulaştı ve kapıyı çaldı. Kapıyı H.A.'nın eşi açtı.

Akpan, meslektaşını sordu ve evde olmadığını öğrendi. Bunun üzerine apartmandan çıkan polis memuru, Ali Sapan'ın ikinci şoförünü aradı ve buluşmak istediğini söyledi. İki meslektaşını tüm aramalara rağmen bulamayan polis memuru, bu sefer üçüncü meslektaşı D.'yi öldürmek için Karapürçekler'de verdiği adreste beklemeye başladı. Bu sırada telsiz görüşmelerinde durumu öğrenen polis memuru D. kendisini öldürmek için hazırlık yapan Veli A.'nın adresini ekiplere bildirdi. Adrese yapılan baskında yakalanan Veli A., cinayet büro ekipleri tarafından emniyete götürüldü. Burada susma hakkını kullanan polis memurunun ön mülakatta ekiplere, amirini neden öldürdüğünü bilmediğini söylediği dile getirildi.

Bu arada Altındağ İlçe Emniyeti Asayiş Büro Amiri Ali Sapan'ın yanı sıra öldürmek istediği meslektaşlarının da eşiyle boşanma durumunda bulunan A.'ya sık sık nasihatlerde bulunduğu ve karısıyla barışmasını istediği ortaya çıktı. Cinayetlerle ilgili soruşturmayı sürdüren polis, ekipleri, Emniyet Amiri Ali Sapan'ın odasında bilgisayar ve özel dosyaları tek tek inceledi.

Bunun yanı sıra olayda isimleri geçen üç polis memuru da Ankara Emniyete gelerek ifade verdi. Olayla ilgili hiçbir ilgilerinin olmadığını aktaran memurlar, arkadaşlarının son dönemde psikolojik olarak kötü durumda olduğunu kaydetti. Bunun yanı sıra emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre çiftin sürekli kavga ettikleri ve Veli A.'nın bayram arifesinde eşi Yasemin A.'yı dövdüğü ve bayramın ikinci günü de barışmak için kayınvalidesinin evine gittiğini belirtti.