Diyarbakır'da kendilerine "Demokratik Özgür Kadın Hareketi' adını veren bir grup kadın bir araya gelerek Türk Silahlı Kuvvetleri'nin PKK'ya yönelik düzenlediği sınır ötesi hava operasyununu kınadı. Kadınların açıklamasına DTP Batman milletvekili Ayla Akat destek verdi.

Bağlar Beldesi'ndeki DTP Merkez İlçe Teşkilatı önünde bir araya gelen yaklaşık 100 kişilik grup basın açıklaması yaptı. Açıklamaya DTP Batman Milletvekili Ayla Akat ile Bismil İlçesi Belediye Başkanı Şükran Aydın da destek verdi. Kadınlar sık sık, "Katil AKP', "Katil Erdoğan', "Savaş değil, barış istiyoruz' sloganları attı. Kadınlar ayrıca ellerinde "Operasyonlara yeter artık, tecrite yeter artık, yaşa, yaşat" yazılı pankart taşıdı.

Kadınlar adına açıklama yapan Nihayet Taşdemir, Kürtler için tarihin tekrar tekerrür ettiğini belirterek, “Dün Halepçe ve Şengal'de atılan bombalar, bugün de bütün dünyanın gözü önünde Kandil üzerine yağdırılıyor. 16 Aralık'ta başlayan operasyon dün de devam etti. Bütün savaşlarda halklar için kutsal sayılan günlerde taraflar bu kutsallığa atfen şiddet kullanmazlar. Ancak, bu bayramda Kürtler'in payına yine gözyaşı ve acı düşmüştür. Bu yöntemlerle sonuç alınamayacağı ve soruna kalıcı çözüm sağlanamayacağı artık anlamalıdırlar. Bayram süresince devam ettirilen operasyonlar din bezirganı AK Parti'nin ve sayın başbakanın Kürtler'e olan yaklaşımının ne kadar sahte, samimiyetsiz ve insanlık dışı olduğunu ortaya koymaktadır. Çözüm olarak dayatılan yöntem, aslında çözümsüzlüğün ta kendisidir. ABD, Suriye, İran, Irak ve Türkiye ittifakıyla geliştirilen çözüm konsepti, "Pişmanlık Yasası' adı altında dayatılan teslimiyet ve onursuzluktan başta birşey ifade etmemektedir'' dedi.

Kadın olarak kan dökülmesine, annelerin gözyaşı dökmelerine, insanların yersiz- yurtsuz bırakılmasına ve savaşın yarattığı açlık ve yoksulluğa "yeter' dediklerini belirten Nihayet Taşdemir, “Bu kurban bayramında barış, kardeşlik, birlik ve bareberlik mesajları yerine çocuklarımızın cenazelerini gönderen AK Parti ve siyasetini protesto ediyoruz'' dedi.

Terör örgütü PKK'nın ileri sürdüğü önerilerin Kürt sorununun çözümüne önemli katkı sunacağını iddia eden Taşdemir, tüm duyarlı kurum ve kuruluşları operasyonlara karşı durmaya çağırdı. Kadınlar basın açıklaması ardından 1 dakikalık oturma eylemi yaptı, polisin uyarıda bulunması üzerine DTP ilçe binasına gitti.

CHA