5 yıl önce bıçaklanarak öldürülen Burak Şengöçen"in katil zanlısı Serhat Aslan"ın baskın yapılan Londra"daki evinden 10 dakika önce ayrıldığı öne sürüldü

Yeşilköy"deki Hubble Bubble Cafe"de 5 yıl önce kız arkadaşıyla ilgili olarak başlayan tartışma sonrası bıçaklanarak öldürülen Burak Şengöçen"in Kırmızı Bülten"le aranan katil zanlısı Serhat Aslan halen yakalanamadı. Londra"da görülen Aslan"ın bulunduğu eve İngiliz polisinin baskın yaptığını söyleyen Şengöçen"in babası Murat Şengöçen, “Haber almış olmalı ki, 10 dakika önce kaçmış. Teslim olmuyorsa polis yakalasın. Dayanacak gücümüz kalmadı” dedi.
5 yıldır hukuk mücadelesi veren Burak Şengöçen"in annesi Zuhal ile babası Murat Şengöçen, Münevver Karabulut"un katil zanlısı Cem Garipoğlu"nun yakalanması için büyük gayret gösteren polisin, aynı özverili çalışmayı Serhat Aslan"ın yakalanması için de göstermesini istedi. Cem Garipoğlu"nun adalet önüne çıkmasına sevindiğini söyleyen Murat Şengöçen şunları söyledi:
“5 yıl oldu, oğlumun katili yakalanamadı. Biz burada acı çekerken oğlumun katili Serhat Aslan, Londra"da lüks içinde, elini kolunu sallayarak geziyor. Davada tutuksuz olarak yargılanan Ferhat Günay"ın 9 yıl hapis cezasını Yargıtay onayladı. O da geziyor. Bu durum karşısında ne yapacağımızı şaşırdık.”

"Milletvekili geldi"
Baba Murat Şengöçen, bir televizyon kanalında yaptığı konuşmada, 2004"te kendisine gelen ANAVATAN Partili bir milletvekilinin “Acınızı nasıl hafifletebiliriz? Hakkınızı nasıl helal edersiniz?” dediğini, kendisinin ise buna, “Hakkı helal edecek olan şu an mezarda yatıyor” yanıtını verdiğini söyledi.
İstek Vakfı Bilge Kağan Lisesi mezunu olan 19 yaşındaki Burak Şengöçen, 25 Eylül 2004"te sevgilisi Nurdan Türkbay"la birlikte Hubble Bubble Cafe"ye gitti. İddiaya göre Şengöçen, burada Türkbay"ın eski sevgilisi Fatih Yavuz ve arkadaşlarıyla kavga etti.
Aslan elindeki bıçağı Burak Şengöçen"in karnına sapladı. Olayın ardından, avukat Fikret Aslan"ın oğlu Serhat Aslan kaçtı. Kavgaya karışan Serhat Aslan"ın arkadaşları Fatih Yavuz ve Ferhat Günay 9"ar yıl hapis cezasına çarptırıldı. - milliyet