Bir yandan mahkemeyle uğraşan siyah-beyazlıların yöneticileri, şimdi de soruşturma ve denetlemeyle karşı karşıya kaldı. Muhalefet de yeni imar planı sonrasında çıkılan 5 kattan gerekli payın alınması için bastırıyor

Beşiktaş"ın geleceği olarak gösterilen Fulya Süleyman Seba Projesi, siyah-beyazlı yönetimin baş ağrısı oldu. Son yapılan mali genel kurulda, ibra etmeyen üyelerin açtığı mahkeme devam ederken, yönetim şimdi de soruşturmayla karşı karşıya kaldı.
Ocak ayında açılışı yapılacağı açıklanan projede kulüp, Aşçıoğlu İnşaat ile yaptığı sözleşmenin aslını bir türlü mahkemeye sunmayınca, mahkeme hakimi de İstanbul Dernekler Müdürlüğü"nden mali ve cezai yönden denetim ve soruşturma yapılmasını istedi.

Ne kadar gizli!
Davalının bir spor derneği olduğuna dikkat çeken hakim, Dernekler Müdürlüğü"ne gönderdiği yazıda şu ifadelere yer verdi:
“Davalı derneğin, Dernekler Yasası amir hükümlerince denetlendiği mahkememizce bilinmekte, gizli maddeler içerdiği bildirilen sözleşmeyi hangi yasal çerçeve içerisinde imzaladıkları anlaşılmadığından, mahkememizce sözleşmenin incelenmesi de gerekli olduğundan, bir dernek oldukları halde mahkemeye dahi açıklanamayacak gizli hükümler içeren bir sözleşme imzaladıkları anlaşılan dernek yetkilileri hakkında, mali ve cezai yönden gerekli denetim ve soruşturma yapılarak sonucunun mahkememize bilgi verilmesi rica olunur.”

Bir daire 750 bin YTL
Muhalefet de yeni imar planı sonrasında ortaya çıkan 40 dairenin, sözleşme gereği yüzde 67"sinin yani 28"inin derneğe kalması gerektiğini savunuyor. Divan Kurulu"nun düzenlediği istişare toplantısına katılan yönetici Ertunç Soğancıoğlu, 16 daire karşılığı olarak şirket ile 12 milyon YTL"ye anlaştıklarını açıklamış, bunun yarısını tahsil ettiklerini belirtmişti.