Denizbank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş, Avrupalı finans devi Dexia için Türkiye operasyonunun önemli olduğunu, satış için alınmış kesin bir karar olmadığını söyledi. Denizbank'ın "Kaşıkçı Elması"na benzediğini, Dexia için en değerli taş olduğuna dikkat çeken Ateş, "Kaşıkçı Elması'nı siz satar mısınız?" dedi. Denizbank'ın satışı konusunda kendilerine intikal eden herhangi bir karar olmadığını belirten Ateş, faaliyetlerinde en ufak bir duraksama bulunmadığını söyledi. Denizbank'ın, İstanbul Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (İSTESOB) üyeleri için geliştirdiği "Akıllı Kart"ın tanıtım toplantısında konuşan Ateş, "Denizbank'ın satış süreciyle ilgili bir kararı Dexia açıklayacak. Bu noktada herhangi bir resmi gelişme ilgili bize intikal etmiş herhangi bir karar söz konusu değil. Faaliyetlerimizde ise en ufak bir aksama, duraksama söz konusu değildir ve olmayacaktır" dedi. 
 
WSJ: SATIŞ HIZLI OLUR 
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) Denizbank'ı özel izlemeye aldığına yönelik haberlerin hatırlatılması üzerine Ateş, "Kesinlikle doğru değil. BDDK'nın bütün bankalarda daimi ofisleri ve daimi çalışan elemanları vardır" şeklinde konuştu. ABD'nin borsa ve iş çevrelerinin gazetesi Wall Street Journal (WSJ), "Türkiye'nin Denizbank Satışta; Hisseleri Tırmanıyor" başlığını ile yayımladığı haberinde Denizbank'ın son dönemde büyümesine vurgu yaptı ve kolay bir satış sürecinin yaşanacağını belirtti. WSJ, Türkiye'de bankacılık izinlerinin kolay verilmediğini, Ortadoğu ve Rusya'dan bankalar dahil bazı bankaların şimdiden Denizbank ile ilgilendiklerini kaydetti. 
 
"Deniz'in bereketi esnafa yansıyacak"
Denizbank'ın İSTESOB üyelerine özel çıkardığı Akıllı Kart ile anlaşmalı markalarda yüzde 50'ye varan indirim sunuluyor. TESK Başkanı Bendevi Palandöken, "Deniz'in bereketi esnafa yansıyacak" diye konuşurken İSTESOB Başkanı Faik Yılmaz ise "Belirli miktarda alışveriş yapanların oda aidatlarını Denizbank karşılayacak" dedi.