Üst düzey MHP yöneticilerine ait gizli çekim görüntülerin yayımlanmasıyla ilgisi olduğu iddia edilen, MHP İstanbul teşkilatının eski yöneticilerinden Yüksel Aydın’ın evine ve işyerine dün baskın düzenlendi. Baskında görüntü ve ses alabilen bir kalem kamera ele geçirildi. İş yerinde bulunan 6 bilgisayarın imajları alındı. Polisin harekete geçmesinde iki yeni kasedin yayımlanacağıyla ilgili ihbarlar etkili oldu. 
 
Çeteyi dinlerken 
Aydın’ın evinde ve işyerinde MHP kasetleriyle ilgili yapılan aramalar, polisin geçen hafta yaptığı bir operasyonla başladı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla ‘göçmen kaçakçılığı’ ve ‘resmi evrakta sahtecilik’ yapan çeteyi dinlemeye alan polis, şüphelilerin MHP’deki kaset skandalıyla ilgili görüşmeler yaptığını belirledi. Liderliğini Veysel Küçük’ün yaptığı iddia edilen çetenin üyelerinin MHP İstanbul İl Başkanlığı Disiplin Kurulu üyesi Adnan Gürbüz’le hareket ettikleri tespit edildi. 
 
İfadede yok takipte var 
Küçük ve Gürbüz’ün, MHP’lilerin kasetlerinin internet sitelerinde yayımlanmadan önce çeşitli konuşmalar yaptığı belirlendi. Konuşmalara özellikle MHP’li Mehmet Ekici, İhsan Barutçu ve Bülent Didinmez’in isimleri yansıdı. Gözaltına alınan Adnan Gürbüz resmi ifadesinde kaset skandalı ile ilgili sorulara net cevaplar vermedi. Bununla birlikte Adnan Gürbüz’ün, teknik takibe takılan konuşmalarında ve polisle yaptığı sohbetlerinde kaset skandalını anlattığı öğrenildi. 
 
Konuşmasındaki Yüksel isimli şahsın MHP’nin Teşkilatlardan Sorumlu eski İstanbul İl Başkan Yardımcısı Yüksel Aydın olduğunu söyleyen Gürbüz, kasetlerden haberdar olan Aydın’ın, İhsan Barutçu’nun ardından İstanbul İl Başkanı olmak istediğini, bu olmayınca kendisini engellediklerini düşündüğü Bülent Didinmez ve İhsan Barutçu’nun kasetlerini yayımladığını öne sürdü. Gürbüz, görüntüleri kimin çektiği konusunda ise bilgilerinin olmadığını söyledi. Gözaltına alınan ve aralarında Gürbüz ile Küçük’ün de bulunduğu 13 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. 
 
Gürbüz’ün ifadesinin ardından kaset soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Adnan Çimen dün Aydın’ın ev ve işyerinde arama yapılması talimatını verdi. Polisler, Aydın’ın işyerinde görüntü ve ses alabilen bir kalem kamera ele geçirirken, bilgisayarlara ve çok sayıda CD’ye el koydu. Aydın hakkında henüz gözaltı kararı bulunmadığı, bilgisayarların incelenmesinin ardından gerekli görüldüğü takdirde gözaltına alınacağı öğrenildi. 
 
 
İçeriğini zaten biliyorlardı 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 6 Haziran günü Diyarbakır’da yapacağı miting öncesi ‘kanlı eylemler’de bulunacakları iddiasıyla geçen hafta tutuklanan eski MHP’lilerin kendi aralarında yaptıkları telefon konuşmaları da kaset olaylarında önemli bir yer tutuyor. Şüphelilerden H.U ve M.A’nın 3 Mayıs 2011’deki telefon konuşmalarında yayımlanmamış görüntülerin içeriğini bildikleri görülüyor. Polis, tutuklanan isimler ile şantaj kasetlerini çeken ve yayımlayanlar arasındaki bağlantıyı araştırıyor.
radikal