Ülkücüler bir partinin altına sığmayacak kadar büyük camia. Yeni bir gövde, yeni bir baş belirleyip sancak başı diyelim...
 
Ülkücüler, seçimöncesiMHP’li yöneticilerle ilgili çıkan kasetlerle sarsılıyor. Partide olup biteni herkesten önce ülkücü kadrolar sorguluyor. BBPGenel Başkanı Yalçın Topçu ileMuhsin Yazıcıoğlu’nunmezarının bulunduğu TaceddinDergâhı’nda buluştuk, o da olanlardan rahatsız. Bu zilletten kurtulmaları için ülkücüleri BBP’ye çağırıyor. 
 
MHP’de kasetlerle oluşan tabloyu nasıl değerlendiriyorsunuz? 
 
Şu andaki MHP’yi değerlendirmek benimişimdeğil, millet değerlendirir. Liderler bir siyasi partinin içine düştüğü olumsuz durumdan fırsat çıkarmamalı. Siyasi ahlakımda böyle siyaset yapmak yoktur. 
 
Ülkücü kimliğinizle bu yaşananları nasıl değerlendiriyorsunuz? 
 
Rahatsızlık duyuyorum.Milletin kahir ekseriyeti bunu tasvip etmiyor ben de tasvip etmiyorum.Ülkücü vicdanımbunu kabul etmiyor. Bu fiilleri işleyenler partinin üst yönetiminde görev almış kişiler, zaten o partiyle ilgili konuşulmasının nedeni de bu. Amamilliyetçiler bir partinin altına sığmayacak kadar büyük bir camia. Kişilerin yaptığı camiayı bağlamaz. 
 
Ülkücüler bu sıkıntılı durumdan nasıl bir çıkış yolu bulabilir? 
 
Türk-İslamülkücülerinin, Turan davası olanların, “önce ahlâk ve iman” diyenlerin, “Türklük gurur ve şuuru, İslamahlâk ve fazileti” diyenlerin, “bayrak inmesin, ezan dinmesin” diye mücadele veren ve bumücadele neticesinde yusufiyelere doldurulan, vurulan, çile çeken alperenlerin tek adresi Yazıcıoğlu’nun emaneti BBP’dir. Zilletten çıkış yolu bu adrestir. RamizOngun,Muharrem Şemsek, Sami Bal, Ali Batman, Selahattin Sarı, Hasan Çağlayan’a çağrıda bulunuyorum. Hepsinin adresi BBP’dir.Gelecekler, fikrimüdrikimizi ortaya koyacağız, yeni bir gövde, yeni bir baş belirleyeceğiz, yeniden “sancak başı” diyeceğiz.
 
Her evin ikinci partisi
 
Sizin ilk seçiminiz. Barajın altında kalmasına kesin gözüyle bakılan bir partinin genel başkanı olarak kendinizi nasıl motive ediyorsunuz? 
 
BBP her evin ikinci partisi. Oy oranının en az 10 katı sevgi alanı var ve denenmemiş bir parti.Millet bugüne kadar sevdi ama denemedi. Seçimlerdemilletin sevgisini sandığa yansıtacağına ve yüzde 10,7 gibi bir oranda oy alacağımızı düşünüyorum. 
 
Gerçekten inanıyormusunuz barajı geçeceğinize? 
 
Benimle resimçektirenler, önüme geçip “Rahmetliyi çok severdik, sen ağladın, biz ağladık” diyenler oy verirse, baraj problemimyok. Ben her evden bir oy istiyorum, buna kıyıp vermiyorlarsa, “Sev seni seveni yer ile yeksan olsa, sevme seni sevmeyeniMısır’a sultan olsa” derler. Bu şahsımla ilgili.Millet dalkavukluğu yapmam. Sevmiyorlarsa emaneti teslimeder, çeker giderim.
 
MHP'nin dizayn edilmesi amacı olduğu ortada
 
MHP yeniden dizayn mı edilmek isteniyor? 
 
Bunun iç saikleri de dış saikleri de olabilir. Bu tip hadiseler diğer ülkelerde de siyaset dizaynı için kullanılıyor. Ülkemizde de işte CHP’de gördük, bir siyaset dizaynı için kullanılıyor, MHP’nin de dizayn edilmesi amacı olduğu ortada. 
 
Bahçeli’nin yakın çalışma arkadaşlarıyla ilgili bunlar ortaya çıkıyor. Bir kadro eksikliği mi var yoksa bilinmeden mi bu isimler seçiliyor? 
 
Bahçeli yol arkadaşlarını belirleyerek siyaset yapma usülünü tercih etmiş bir siyasi şahsiyet. Kendisi böyle bir tercihte bulunduğunu deklare etti. Bu noktada zaten sorumluluğu da üstleniyor. 
 
Mesela Ergenekon’un, Bahçeli’nin yerine bir genel başkan adayı var mı sizce? 
 
Bu dizayn lider değişikliği için mi yapılıyor, kadro değişikliği için mi yapılıyor bilemem. Ama ana muhalefet partisinde lider değişikliği yaptığını görüyoruz.
 
Ülkücü için aşk başka bir şey
 
Ülkücülermücadele etmekten aşkı yaşayamadıkları için mi bugün arayışa giriyorlar? 
 
Vatana da,millete de aşk duyarken, birçok aşkı yaşarken, diğer aşka vakit bulmakta belki güçlük çekilmiş olabilir. Ama, Yazıcıoğlu’nun eşine yazdığı şiirlere bakılırsa bir ülkücünün nasıl aşık olduğu görülür.
 
bugün