İrlanda Milli Takımı"nın başında bulunan İtalyan hoca, Türkiye"ye gelirse Tardelli"yi de yardımcısı olarak getirecek

A Milli Takım Teknik Direktörlüğü için teklif götürülen İtalyan çalıştırıcı Trapattoni"nin, ay-yıldızlı ekibin maç kasetlerini istediği öğrenildi.
Fatih Terim"in istifasının ardından yaklaşık 3 aydır yabancı teknik direktör arayışlarını sürdüren Futbol Federasyonu"nun halen İrlanda Milli Takımı ile sözleşmesi devam eden Trapattoni"nin bu isteğine olumlu yanıt verdiği belirtildi. Milli Takımın, Avrupa Futbol Şampiyonası ile Dünya Kupası grup elemelerinde oynadığı maçlardan derlenen kasetlerin gönderildiği bildirildi.
Trapattoni"nin İrlanda Futbol Federasyonu ile devam eden sözleşmesinin tek taraflı fesih edilebilmesi için üç ay önceden ayrılacağına dair bilgi vermesi gerektiği kaydedildi. Trapattoni"nin yardımcılığını ise İtalya Milli Takımı"nın eski ünlü oyuncularından Tardelli"nin yapacağı vurgulandı.

Eğitimci olacak
İtalya Milli Takımı"nın yanı sıra Milan, Juventus, Fiorentina, Benfica, Salzburg, Stuttgart gibi takımları çalıştıran ve halen başında bulunduğu İrlanda Milli Takımı ile 2010 Dünya Kupası finalinin kapısından dönen Trapattoni"nin, kulüpler bazında da pek çok başarısı bulunuyor.
Deneyimli teknik adamdan eğitici olarak da yararlanmak isteyen Futbol Federasyonu"nun olumlu yanıt alınması halinde kendisiyle iki yıllık sözleşme imzalayacağı kaydedildi. Trapattoni, Türkiye"de bulunduğu sürece antrenör kurslarında ders verecek, deneyimlerini genç meslektaşlarıyla paylaşacak.

Hiddink de beklemede
Federasyonun milli takım için ilk teklifi götürdüğü Hiddink"ten henüz vazgeçmediği, ancak 10.5 milyon euroyu bulan maliyetinin büyük engel teşkil ettiği ileri sürüldü.
Trapattoni ile anlaşma sağlanamaması durumunda Hollandalı teknik adama ücretinde önemli ölçüde indirim yapmasının isteneceği de iddia edildi.
Futbol kamuoyunun baskısı nedeniyle milli takım teknik direktörlüğü sorununu bir an önce çözmesi beklenen federasyonun, yeni yıldan sonra beklenen anlaşmayı yapacağı vurgulandı./milliyet