Baykal'ın "Yüzde 26'da bıraktım" dediği oy oranını arttırmak için kasetleri piyasaya süren karanlık odak, sahil kesimindeki MHP oylarını CHP'ye devşirmek için çalışıyor. MHP'li adayların geçmişini didik didik eden kaset fabrikası, özel görüntüsü olmayanlarla ilgili de dosyaları piyasaya sürüyor. Son örnek Kayseri'den ikinci sıra milletvekili adayı Nihat Canpolat oldu. Canpolat'ın Bursa Valisi iken merkeze alınmasına yıllardır sürdürdüğü evlilik dışı ilişkisinin neden olduğu anlaşıldı
 
Deniz Baykal'ın kasetiyle CHP'yi dizayn eden güç, şimdi de Kemal Kılıçdaroğlu'nun sandığına oy taşımak için aynı stratejiyi MHP'de uyguluyor. Deniz Baykal'ın müstehcen görüntülerini servis ederek CHP yönetimini değiştiren 'kaset fabrikası'nın yeni hedefi, adaylarının özel görüntülerini piyasa sürdüğü MHP'nin sahil kesimindeki seçmenlerini CHP'ye yönlendirmek.
 
Deniz Baykal'ın "Ben bıraktığımda CHP'nin oyları yüzde 26'ydı" diyerek ortaya koyduğu çıtayı Kılıçdaroğlu'nun aşması için çalışan 'kaset fabrikası', özel görüntüleri olmayan MHP adaylarının geçmişini de didik didik edi-yor. Karanlık odak, kasetlerin ardından MHP'li adayların geçmişiyle ilgili skandalları da servis etmeye başladı. Son örnek Kayseri'den ikinci sıra milletvekili adayı eski vali Nihat Canpolat oldu.
 
EVLİLİK DIŞI İLİŞKİ
 
Kayseri Valisi iken AK Parti hükümeti tarafından 2005 yılında Bursa'ya atanan Nihat Canpolat'ın 2008'de Merkez Valiliği'ne çe-kilmesinin nedeninin 'evlilik dışı ilişki' olduğu anlaşıldı. Merkeze çekildiği için 'AK Parti'ye muhalif olması nedeniyle bu atama yapıldı' izlenimi oluşan Nihat Canpolat hakkında Mudanya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan 2007/2224 sayılı soruşturma gerçekleri ortaya çıkardı. Canpolat'ın 'Hizmet dışında devlet memurunun itibar ve güven duygusunu sarsacak nitelikte davranışlarda bulunmaktan' ceza aldığı ve bu nedenle merkeze çekildiği tespit edildi. Mudanya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmaya göre Mudanya Belediyesi'nde çalışan M.Ö, dönemin Bursa Valisi'nden şikâyetçi oldu. M.Ö, 30 Kasım 2007 tarihinde savcılığa verdiği ifadede evli olan Canpolat'la 2003 yılında Datça'da kaymakamlık yaptığı dönemde tanıştıklarını, bu tarihten itibaren değişik otel ve ko-naklama yerlerinde buluştuklarını, bazen kendisini dövdüğünü, 30 Haziran 2006 tarihinde valilik konutunda aldığı darplar nedeniyle kaburgasının çatladığını, yüzünde ve vücudunda travmaların oluştuğunu belirterek şikayetçi oldu. Özkalfa ifadesinde dayak olayı ve görüşmelerle ilgili valilik çalışanlarını tanık olarak gösterirken, buluşmalarına ilişkin de otel kayıtlarını delil olarak sundu. Dayaktan sonra sürekli Canpolat'tan tehdit mesajları aldığını anlatan Özkalfa, 3 Aralık 2007 tarihli ifadesinde ise şikayetinden vazgeçtiğini belirtti.
 
MECLİS'E İNCE AYAR STRATEJİSİ
 
CHP'nin yönetim şemasını baştan ayağa yenileyip, partiye Ergenekon sanıklarını yamayan 'kaset siyasetçileri', gözünü MHP'nin Meclis'teki koltuklarına da dikti. MHP Genel Başkan Yardımcıları Metin Çobanoğlu, Recai Yıldırım ve Bülent Didinmez'in yanısıra eski İstanbul İl Başkanı ve milletvekili adayı İhsan Barutçu'nun art arda internet sitelerine düşen görüntüleri bu stratejinin ilk adımı oldu. MHP lideri Devlet Bahçeli'yi zor durumda bırakan, partinin imajına darbe vuran kasetlerler, özellikle CHP'ye sıcak bakan sahil kesimindeki MHP'lileri hedef alıyor.
 
Sahilde birlik planları
 
22 Temmuz 2007'deki milletvekili genel seçimlerinde 'MHP=CHP' türünden yaklaşımları 12 Haziran 2011 seçimlerine de taşımak isteyen kaset organizatörlerinin temel amacı özellikle sahil kesimlerindeki MHP oylarının CHP'ye kaymasını sağlamak. Anketlerde "MHP yerine hangi partiye oy verirsin" sorusuna CHP cevabını veren MHP'lilerin ağırlıkta olduğu Akdeniz ve Ege bölgesindeki seçmenlerin tercihini yönlendirmeyi hedefleyen kaset organizatörleri, Ergenekon adaylarıyla destekldikleri Kılıçdaroğlu'nu seçimlerden daha da güçlenerek çıkarmasını amaçlıyor. Ergenekon sanıklarını aday gösteren Kılıçdaroğlu'nun koltuğunu koruyabilmesi için yüzde 30 oy almasını sağlamayı hedefleyen karanlık odak, ikinci parti olarak CHP'yi düşünen sahil kesimindeki MHP'li seçmenleri skandallarla yönlendirme stratejisini adım adım uyguluyor.
 
'Kasetçilerin', özel görüntülerine ulaşamadıkları MHP'li adayların geçmişlerini didik didik ederek 'yıpratıcı dosya' bulma peşine düştükleri ileri sürülüyor.
 
yenişafak