Bahçeli, MHP aleyhine yayın yapan 126 internet sitesi olduğunu belirterek, “ulkucugazete” ve “farklıulkuculuk” isimli internet sitelerinin adresinin ABD olduğunun kesinleştiğini söyledi 
 
SEÇİM dolayısıyla Türkiye’yi gezen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bir grup gazeteciyle sohbet etti. Bahçeli, özel hayatına yönelik soruları da yanıtladı. Bahçeli, 126 internet sitesinin MHP aleyhine yayın yaptığının altını çizerek, son kaset olayla gündeme gelen “ulkucugazete ve “farklıulkuculuk” adlı internet sitelerinin kaynağının ABD olduğunun kesinleştiğini söyledi. Bahçeli, bu sitelerin arkasında kimin ve neyin olduğunu da kamuoyu ile paylaşacaklarını söyledi.  
 
Bahçeli istifa eden adayların isimlerinin YSK’nın kesinleşen aday listelerine girdiğinin hatırlatılması üzerine, şöyle konuştu: “Aday listesi kesinleşmediği için istifa eden adaylar yazılmayacaktı. Toplantıda Danıştay’dan gelen bir üye orada itiraz etmiş, yazılması gerektiğini söylemiş. Bir de geçmişten bir örnek bulmuş bununla ilgili. Aslında aday listesine yazılmamaları gerekir. 
 
Şimdi ‘listelerde bulunmaları kafa karışıklığı yaratabilir mi’ diye bir durum var. Diyecekler ki; ‘Genel Başkan istifalarını istedi, istifa ettikleri açıklandı ama isimleri listede.’ ‘Acaba farklı bir durum mu var?’ diye teşkilatların kafasını karıştıracaklar. Ama tabii isimlerin orada olması, adaylıktan çekilmelerini ortadan kaldırmıyor.” 
 
Ulama değil, umera
 
MHP lideri, Başbakan Erdoğan’ın çılgın projesini eleştirdiğinin hatırlaması üzerine, esprili bir yanıt verdi. MHP Lideri, “Bence Anayasa değişikliği daha çılgın” ifadesini kullandı.
 
“Biz de insanız hata yaparız ama asgari düzeyde tutmaya çalışıyoruz” ifadesini kullanan Bahçeli, “Tabii 1400 yıllık din tarihi üzerinde iddialı olamayız ama umera olmaya çalışıyoruz. Osmanlı’da din adamlarına ulema devlet adamlarına umera denirdi. Türkiye’de ulema çok” ifadesini kullandı. 
 
Anket şirketleri... 
 
Bahçeli, sürekli anketler yayınlayan kamuoyu şirketlerini de eleştirerek, bununla ilgili bir yasal düzenleme yapılması gerektiğini belirtti. Bir soru üzerine de Bahçeli, kendilerine ulaşan bağımsız şirketler tarafından yapılan son yoklamalara göre MHP oylarının yükseldiğini belirtti. 
 
MHP Lideri, bir süre önce bir gazetenin Pazar ekinde “Ne mutlu bağımsız aydınım” diye bir yazı okuduğunu belirterek, “Sayfanın bir tarafında bağımsız Kürt aydınlar, diğer tarafında bağımsız ülkücüler yer alıyordu. Sonrasında televizyonlarda da boy göstermeye başladı. Kürt aydınlar arasında CHP’den, AKP’den BDP’nin bağımsızlarından aday olanlar çıktı. Ama kendilerine bağımsız ülkücüler diyenler arasında hiç aday yok. Ülkücülük serap gibidir yaklaştıkça uzaklaşır.
 
Sigara zaman zaman aklıma geliyor.. 
 
Geçirdiği ameliyatın ardından 2004 yılında sigarayı bırakan Bahçeli, o günden bu yana sigara içmediğini söyledi. Bahçeli, zaman zaman kahve içtiğinde aklına geldiğini ama buna rağmen yine de içmediğini söyledi. MHP Lideri, seçim gezileri boyunca yoğun bir tempoda olduğunun hatırlatılması ve ‘Vitamin kullanıyor musunuz?” sorusuna da yine esprili bir yanıt verdi. Bahçeli, “Sabah kahvaltı yapıyorum. Derler ya bir kibrit kutusu peynir üç zeytin. Çay içerim, bulduğum yerde yemek yiyorum. Vitamin almıyorum. Yani ben işi Allah’a bıraktım” dedi.
 
Cep telefonum var ama hiç kullanmıyorum
 
MHP Lideri, bir başka soru üzerine, cep telefonu olduğunu ama Özel Kalem’de durduğunu söyledi. Bahçeli, “Hiç kullanmıyorum. Evde lazım olur diye şarjını dolduruyorum koyuyorum ama kimse aramıyor tabi. Bağlantıları özel kalem sağladığı için arayan olmuyor doğrudan” dedi.