Kursa katılan kasap adaylarının tamamı eğitimi başarı ile tamamladı.

Nazilli Mezbaha Tesislerinde gerçekleştirilen kursa 27 kursiyer katıldı. 4 gün süren kurslarda tüm kasap adayları başarılı oldu. Nazilli İlçe Müftüsü H.Hüsnü Sula ve Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Tayfun Özkan kasaplık kursunun son gününde kursiyerleri izledi.

Nazilli İlçe Müftüsü H.Hüsnü Sula yaptığı açıklamasında; “Kurban kesmek bir ibadettir. Allah güzel amel işleyenleri sever. Kurbanı usulüne uygun şekilde kesmek dinimizin emirleri içerisindedir. Nazilli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile işbirliği yaparak gerek din görevlilerimiz gerek vatandaşlarımızın başvuruları ile Kasaplık Kursu açtık. Vatandaşlarımızın hem dinimizin uygun gördüğü şekilde hem de hijyenik olarak kurban kesimi yapmalarını sağlıyoruz. Zaten bu kursa katılan arkadaşlarımız daha önce de kurban kesimi yapmışlar. Fakat burada aldıkları eğitim ile daha kolay ve daha temiz kesmeleri sağlanıyor. Halk Eğitim Merkezi ve Nazilli Mezbaha yetkililerini yaptıkları bu yardımdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Nazilli Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Tayfun Özkan ise “Nazilli İlçe Müftülüğünün isteği üzerine açılan bu kursa 27 arkadaşımız katıldı. Kurban Bayramına çok az bir süre kalmasına rağmen bu kursu açtık ve başarıyla tamamladık. Daha önce bu kursu yer ve uygun şartlar olmamasından dolayı yapamamıştık. Nazilli Mezbaha yetkililerine verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum. Önümüzdeki yıllarda bu tarz kursları devam ettireceğiz” dedi.