Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kendilerinin iktidara geldiği dönemde Merkez Bankası'nın kasasında 27 milyar dolar olduğunu, bu rakamın bugün itibarıyla 97 milyar doları bulduğunu kaydederek, "Yıl sonuna kadar 100 milyar doları bulacağız, hedef bu" diye konuştu. '

ALAN ELDİK VEREN OLDUK'

Iğdır havalimanının açılış törenine katılan Başbakan Erdoğan, iktidarı DSP-MHP-ANAP koalisyonundan devraldıklarında milli gelirin 230 milyar dolar olduğunu, bu rakamı 772 milyar dolar seviyesine çıkardıklarını hatırlatarak, "IMF'ye borç 23.5 milyar dolardı. Şimdi 1.7 milyar dolar. Bak nereden nereye düştü. Onlar borçlandı biz ödedik. Şu anda IMF'nin sıkıntısı var. Merkez Bankamız onların da kasasına 5 milyar dolar koydu. Dün alan el idik bugün veren el olduk" diye konuştu. Toplam 56 milyon liralık yatırım yaparak Iğdır'ı 2 yılda modern bir havalimanına kavuşturduklarını söyleyen Erdoğan, Ünlendi Barajı ve Iğdır İçme Suyu Projesi'nde de sona gelindiğini kaydetti. Erdoğan, projelerin inşasına bir yıl içinde başlayacaklarını söyledi. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da havalimanının uluslararası standartta olduğunu kaydetti.

Iğdır-İstanbul haftada 6 sefer

Iğdır'a Ankara ve İstanbul'dan düzenlenecek uçak seferleri hakkında da bilgi veren Erdoğan, Iğdır-İstanbul uçuşlarının haftada 6, İstanbul-Iğdır uçuşlarının ise 4 sefer olacağını kaydetti. Ankara-Iğdır arasında haftada 4 olan karşılıklı seferlerin, ağustos ayından itibaren 7 güne çıkacağını vurguladı. Erdoğan, "Buraya gelmek isteyenlerin artık ulaşımla, mesafeyle ilgili bir bahanesi kalmadı" dedi.

Kentsel dönüşüme destek verin

Kentsel dönüşüm çalışmalarına halkın destek vermesi gerektiğini ifade eden Erdoğan, "İnsanca yaşamaya benim vatandaşımın hakkı var, onlar da bu hakka kavuşsun. Biz Tekirdağ büyürken Iğdır'ın geride kalmasını asla kabul edemeyiz" dedi.