Rüzgarın şiddetli esmesi nedeniyle güçlükle sürdürülen söndürme çalışmalarına 3 helikopter, 4 uçak ve yangın söndürme işçileri katılıyor. Yetkililer, yangının şiddetli rüzgar nedeniyle büyüdüğünü, yangının kontrol altına alınabilmesi için çalışmaların sürdürüldüğünü belirttiler.

MİLAS'TAKİ YANGIN KONTROL ALTINDA

Öte yandan Muğla'nın Milas ilçesinde tarım arazisinde başlayan yangın, yerleşim alanlarına ulaşmadan kontrol altına alındı. Alınan bilgiye göre, Milas'ın Sodra Dağı Mevkisi'ndeki bir tarım arazisinde henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan yangın, şiddetli rüzgarın da etkisiyle büyüyerek kısa süre içinde yerleşim alanlarını tehdit etmeye başladı.

Milas Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, 10 dönümlük bir alanda etkili olan yangına 1 helikopter ve arazözlerle müdahale etti. Yangının yerleşim alanlarına ulaşmasını, arazözlerle çember oluşturarak engelleyen ekiplere, evlerde yaşayan vatandaşların kovalarla su taşıyarak yardım ettiği gözlendi.
Yangının kontrol altına alınmasının ardından yangına müdahale eden helikopterin Antalya'nın Kaş ilçesinde çıkan yangına gönderildiği, arazözlerin ise bölgede çalışmaya devam ettiği bildirildi.