Hükümet kredi kartlarıyla ilgili düzenlemede son aşamaya geldi. Toplumun önemli kemsini ilgilendiren kart konusunu yasal bir zemine oturtmayı planlayan hükümet, kredi kartı alacak kişiler ve kart sürelerine sınırlama getirmeyi planlıyor. Yeni teşvik paketiyle ilgili düzenlenen basın toplantısından sonra soruları yanıtlarken konuya değinen Başbakan Tayyip Erdoğan, şunları söyledi:
"Arkadaşlarımızın bir çalışması var. Belki yeni yasal düzenlemenin içerisinde olacağız. Kredi kartları bundan sonra nasıl verilecek, kimler ne kadar sürede alınabilecek? Bütün bunların değerlendirmesi yapılacak ve yasal düzenleme getireceğiz. Ama yasal düzenlemeye yapmadan gidilebilecek bir şey varsa onun içinde çalışıyoruz."

HERKES KREDİ KARTI ALAMAYACAK!
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanarak ilgili kurumların görüşüne sunulan tasarıda, kredi kartları ile ilgili de tüketicilerden gelen şikayetler konusunda kullanıcıları düşünen düzenleme yapılacak.
Hükümetin yapacağı düzenlemede, kartın süresi ve alacak kişilerle ilgili sınırlama getirileceği belirtiliyor. Diğer taraftan aynı düzenleme içerisinde karttan bir defa ya da 3 yılda bir kesinti yapılması gibi konalar üzerinde çalışma yapıldığı vurgulanıyor. Kart kullanıcılarının sık sık karşılaştığı iptal talebini işleme koymayan bankaya da ceza verilmesi konusunun da yasal düzenleme içerisinde olacağı ifade ediliyor.

İNTERNET ÜZERİNDEN İPTAL!
Ayrıca yasal düzenleme hayata geçirildiğinde tüketiciler, istedikleri takdirde şubeye gitmeden, internet üzerinden de iptal başvurusunda bulunabilecek.
Bu tasarıyla daha önce düzenlenmemiş olan finansal hizmetler, haksız ticari uygulamalar, indirimli satışlar, ihtiyari garanti gibi alanlarda düzenlemeler de tek bir kanun içerisine alınacak.
Bankacılar ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan (BDDK) bu yasa taslağına destek vermiyor.