Törende camide yakılarak şehit edilen 78 kişinin yanı sıra tüm şehitler için lokma döktürülüp dualar edildi. Törende Konuşan Aydın Valisi Mustafa Malay, ülkenin bu günlere kolay gelmediğini hatırlatarak “Milli birlik ruhunu ve ülkenin bu günlere nasıl geldiğini geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza çok iyi anlatmalıyız” dedi.
Katliamın 87. yılı dolayısıyla Karatepe Şehitliği"nde düzenlenen törene, Aydın Valisi Mustafa Malay, Kültür ve Turizm eski Bakanı AK Parti Aydın Milletvekili Atilla Koç, Mehmet Erdem, Aydın İl Jandarma Komutanı Kıd. Albay Elvan Celep, Köşk Kaymakamı İsmail Soykan, Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, daire müdürleri, efeler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
87 yıl önce yaşanan olayla bilgi veren Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, Karatepe Köyü"nün, Yunan işgalinin en vahşi ve en kanlı katliamının yapıldığı yerlerden biri olduğunu belirterek törenin gerçekleştiği alandaki camide 78 kişinin yakılarak şehit edildiğini söyledi. Aktakka “Köyde efelerin ve zeybeklerin saklandığı gerekçesi ile 18 Şubat 1922 akşamı Yunan İtilaf Birliği tarafından büyük bir katliam gerçekleştirilmiştir. Bu akşam yerli Rumların kılavuzluğunda Karatepe Köyü"ne çıkan Yunan kuvvetleri köylünün paralarını ve kıymetli eşyalarını topladıktan sonra Sekiyurt ve Sarıahmetler Camilerinde köylüleri toplayıp, makineli tüfeklerle ve bombalarla katlederler. Daha sonra ölmeyenler olabilir diye köylüleri tek tek süngülerler ve çalı çırpı toplayıp üzerlerine gaz dökerek ateşe verirler. Camilerde ve evlerde toplanan 200"ün üstünde katlederek şehit ederler. 2007 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı"nın gönderdiği ödenekle Karatepe Köyü Sekiyurt Mevkiinde şehitlerimizin anısına düzenlenen "Karatepe Şehitliği" Milli Mücadele döneminde uğramış olduğumuz zulmün ve gelecek nesillere vatanın ne zorluklarla kurtarıldığının bir delili olarak kalacaktır” dedi.
Şehitler için duaların edildiği törende konuşan Aydın Valisi Mustafa Malay, bu ülkeyi atalarımıza, şehitlerimize yakışır bir şekilde koruyabilmemiz için, tek yumruk, tek ses ve tek yürek olduğumuzu tüm dünyaya haykırmamız gerektiğini belirterek, bu toprakların hemen hemen her karışının atalarımızın kanları ile boyanmış olduğunu söyledi. Malay, ''Bu şehitlerimizin değerini, kıymetini bizler iyi bilmeliyiz. Çocuklarımıza da bu ülkenin nasıl kazanıldığını anlatmalıyız. Çünkü bu ülkenin gerçek sahipleri şehitlerimizdir'' dedi.
AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem de, özellikle gençlerin tarihimizi iyi öğrenmesi gerektiğini kaydederek, herkesin milli bir bilinçle daha çok çalışması gerektiğini dile getirdi. Karatepelilerin yanı sıra çevre köylerdeki vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği anma töreninin bundan sonra geleneksel hale getirilerek her yıl düzenli olarak yapılacağı kaydedildi.