Sezona çok iyi bir kadro ile giren, Türkiye Kupası"nda 3"te 3 yaparken hazırlık turnuvalarında beğeni toplayan, ancak haftalar ilerledikçe yaşanan mali kriz nedeniyle Jova Stanojevic, Mario Austin, Marcus Faison, James Buttler gibi isimlerle yollarını ayırmak zorunda kalan Beşiktaş Cola Turka, tam toparlanmıştı ki, aynı kriz yine kendisini gösterdi.

Yönetim sözünü tutmadı
Türk oyunculara 2.5, yabancılara ise 1.5 aydır ödeme yapılmadığı öğrenilirken, basketbolcular dün yapılması gereken idmana çıkmadı. Ligin 19. haftasında oynanan Efes Pilsen maçından öncesinde yaşadıkları sıkıntıyı yönetime ileten ve kendilerine, "bu hafta paranızı alacaksınız" sözü verilen basketbolcuların resti, yaklaşan Türkiye Kupası ve zorlu Fenerbahçe Ülker derbisi öncesinde teknik ekibi sıkıntıya soktu. Siyah-beyazlı ekip, Türkiye Kupası çeyrek final mücadelesinde cuma günü İzmir"de yine Efes Pilsen"in karşısına çıkacak.
Lige maddi krizlerle başlayan ilk 7 haftada sadece 1 galibiyet alan Beşiktaş, adeta yeni bir kadro kurmuş, son 12 maçta 9 galibiyet alarak puan durumunun üst sıralarında kendisine yer bulmuştu.

Takım kazanmaya başlamıştı
Siyah-beyazlı oyuncular yaşadıkları maddi sıkıntılara rağmen ayağa kalkmayı başarmış ve çok önemli maçları kazanarak, taraftarları sevindirmeye başlamıştı. Ancak ödenmeyen maaşlar sabırları taşırdı, oyuncular dün idmana çıkmadı.

Milliyet