Beşiktaş Kulübü Futbol Komitesi Başkanı Serdal Adalı, takımdaki sakatlıkların üst üste geldiğini, iki hafta içinde eski hallerine döneceklerini bildirdi.

Adalı, Lig TV'ye yaptığı açıklamada, sakatlıkların üst üste geldiğini, son iki ayda çok sayıda sakatlık yaşadıklarını belirterek, ''Hocayla sohbet ederken, sakatlık yaşamayalım diye tahtaya vuruyoruz. 6-7 ciddi sakatlık ortaya çıktı. Sakatlık olmayacak diye bir şey yok. İyileşecekler'' dedi.

Sakat oyuncuların yokluğunda yerlerine oynayanların da elinden geleni yaptığını kaydeden Serdal Adalı, ''Eksiklerimiz var. Ama bunlar hiçbir zaman mazeret olmaz. Sakat oyuncuların yerine oynayanlar fazlasıyla mücadele ediyor. Yapmaya da devam edecekler. Önümüzdeki iki hafta içinde eski halimize döneriz'' ifadelerini kullandı.

Takımın yıldız oyuncuları Guti ve Quaresma'nın kendileri için önemli olduğunu vurgulayan siyah-beyazlı kulübün yöneticisi, diğer oyuncuların bu iki yıldızın eksikliğini hissettirmemek için elinden geleni yaptığını, ancak Guti ile Quaresma'nın oynamasının kendileri açısından daha iyi olacağını dile getirdi.

Adalı, sakatlığı nedeniyle henüz forma şansı bulamayan Fatih Tekke konusundaki soruyu ise ''Bir hafta, on güne hazır olur. Fatih Tekke'nin futbolu konusunda söylenecek bir şey yok. Yaptıkları ortada. Kendisi her zaman katkı sağlayacaktır'' diye yanıtladı.

Ligdeki durumlarına ve savunmadaki sorunlar konusunda ise Serdal Adalı, şunları kaydetti:
''Ligin başında olmamızdan dolayı sadece puan kaybettik. Keşke sakatlıklar olmasaydı da puan kaybetseydik. İlk haftalarda yitirdiğimiz puanları ilerleyen haftalarda telafi edeceğiz. Savunmada sorun zaman zaman oluyor. Hocamızın sistemiyle alakalı hata varmış gibi görünüyor. Ama sistem bu. Ayrıca bunu biz istedik. Hocamız da ofansif, saldıran bir futbol istiyordu. Takımın oynadığı futboldan bugüne kadar kimse şikayet etmedi. Bu sistemde oynayan tüm takımların açıklar vermesi normal.''

Transfer konusuna değinen Adalı, ''Beşiktaş'ta transfer hiçbir zaman bitmez. Önümüzdeki haftalarda hocayla tekrar oturup konuşacağız. İstediği bölgelere bir transfer istiyorsa getireceğiz'' dedi.

A.A.