7. dakikada İsaac'in pasında Simpson'dan önce Beşiktaş savunması tehlikeyi uzaklaştırdı. 19'da Simpson'un vuruşunda kaleci Korcan, topu ayaklarıyla uzaklaştırdı. 38'de sağdan kullanılan köşe vuruşunda, Nizamettin'in ceza alanına gönderdiği topu Simpson kafayla topu filelere göndererek Manisaspor'u 1-0 öne geçirdi. 48'de Tello sağda topla buluştu. Ön direğe doğru yerden pasında topla buluşan Bobo, Beşiktaş'a beraberliği getirdi: 1-1. 49'da Isaac'ın golü ofsayt gerekçesiyle sayılmadı. 53'te Mehmet Nas, çok sert vurdu ve top köşeden ağlarla buluştu ama hakem topun Isaac'e çarptığı gerekçesiyle ofsayt kararı verdi. 62'de kaleci Korcan, topu uzaklaştırmak isterken Sivok'a çarptırdı. Isaac, önüne düşen topu bekletmeden Ergin'e aktardı. Bu futbolcu boş kaleye topu göndererek Manisa'yı 2-1 öne geçirdi. 66'da Ergin Keleş kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda vuruşu az farkla yandan auta çıktı. Beşiktaş, bu mağlubiyetle Aralık ayındaki 5. resmi maçta da galip gelemedi. 3 Lig, 1 Şampiyonlar Ligi maçlarında alınan kötü sonuçlar dün kupada da sürdü.

Korcan'ın performansı transferi hızlandırdı

Rüştü ve Hakan'ın sakatlıklarının ardından kaleyi devralan Korcan, Bursa maçında yediği hatalı gollerin ardından Manisa karşısında da mağlubiyetin mimarı oldu. Maç sonrası kaleci antrenörü Zafer Öğer'in teselli ettiği genç kalecinin son derece üzgün olduğu görüldü. Korcan'ın bu performansı Beşiktaş'ın kaleci arayışlarını hızlandırdı.

Tello'nun menajeri yolsuzlukla suçlanıyor

Beşiktaşlı Tello'nun adı yolsuzluk dosyasına karıştı. Flamengo yöneticisi Eduardo Uram'ın Tello transferinde yolsuzluk yaptığı iddia edildi. Tello'nun 2000 yılında Universidad takımından S. Lisbon'a transfer olurken Uram'ın, Şilili futbolcunun transfer edilmesi için Portekiz ekibinin yöneticilerine gayrı resmi ödemeler yaptığı için soruşturulduğu iddia edildi.

Hakem Şencan, kritik pozisyonları kaçırmıyor

Hakemler genellikle hatalarıyla maçlara damga vururken, dün Manisaspor-Beşiktaş kupa randevusunda tam tersi oldu. Karşılaşmanın yardımcı hakemi İsmail Şencan, kritik prozisyonlarda doğru bayraklar kaldırarak hatasız bir maç çıkarttı. Manisaspor'un Isaac ve Mehmet Nas ile bulduğu ofsayt gollerini iyi sezen Şencan, G.Saray-G.Birliği maçında da milimetrelik ofsayt pozisyonlarını es geçmemişti.

Şu anki Delgado Tabata'dan iyidir

Tabata'nın, Manisaspor maçında sahada kaldığı 45 dakikada sergilediği performans teknik direktör Mustafa Denizli'yi çılgına çevirdi. Soyunma odasında Brezilyalı oyuncuya çıkışan tecrübeli teknik adamın, “Ne yapmaya çalıştığını anlamış değilim. Bir tek olumlu hareketin bile yok” sözleriyle sert tepki gösterdiği öğrenildi. Denizli'nin maç sonu başkan Demirören'e de, “Delgado şu anki konumuyla bile Tabata'dan iyidir” şeklinde dert yandığı belirtildi.

'İnönü, dünyada iki kıtayı gören tek stat'

İngiliz Independent gazetesi, Beşiktaş İnönü Stadı ve siyah-beyazlı taraftarların takımlarına verdiği destekten övgüyle bahsetti. Gazetenin futbol muhabiri Ian Herbert, İnönü Stadı'nın dünyadaki en iyi statlardan biri olduğunu yazdı. “Futbol izlemek için harika bir yer. Dünyada iki kıtayı da gören tek stat” yorumunu yapan Herbert, Kara Kartal'ın “dünyada en çok ses çıkaran” taraftar grubu olduğunu da savundu./yeni şafak