Schuster, Avrupa şanslarının sadece kupada değil, ligde de devam ettiğini belirtti, bu yolda Trabzonspor galibiyetinin çok önem taşıyacağına değindi. Alman çalıştırıcı, dördüncülükte bulunan Kayserispor"un önceki gün kaybettiği puana da dikkat çekti

Avrupa şansının sadece kupaya bağlı olduğu belirtilen Beşiktaş"ta, Teknik Direktör Schuster herkesten farklı düşünüyor. Siyah-beyazlı ekibin ilk 4 arasına girebileceğini ifade eden Alman çalıştırıcı, bundan dolayı Trabzonspor karşılaşmasının kendileri açısından çok önemli olduğunu ifade etti.
Oyuncularıyla yaptığı toplantıda bugünkü maçın önemine dikkat çeken Bernd Schuster, lig üzerinden de Avrupa şansını yakalayabilmek için zirve yarışçısı Trabzonspor"u yenmeleri gerektiğini belirtti.

Lig dördüncüsü Kayserispor"un önceki akşam Manisaspor maçından puansız ayrılmasının kendileri için önemli bir avantaj olduğuna vurgu yapan siyah-beyazlıların teknik patronu, bugünkü maçtan alınacak bir galibiyetle, ilk dört şanslarının sezon sonuna kadar devam etmesi için yeterli olacağını söyledi.

Kale Rüştü"ye teslim

Öte yandan Trabzonspor"u yenmenin hesapları içerisinde olan Schuster"in, bugünkü maçta orta sahayı Quaresma, Simao, Guti, Aurelio ve Nobre gibi isimlerden kuracağı, forvette ise Almeida"yı görevlendireceği belirtildi. Alman teknik adamın kaleyi ise son maçların formda ismi Rüştü"ye teslim edeceği öğrenilirken, defans kurgusunda ise Ekrem, İbrahim Toraman, Sivok ve İsmail dörtlüsünü görevlendireceği vurgulandı. Bernd Schuster bugünkü maçın önemi nedeniyle, takımını dün akşam saatlerinde kampa aldı.

SERDAR SARIDAĞ / Milliyet