Beşiktaş, İspanya'nın Valencia takımında forma giyen orta saha oyuncusu "Manny" lakaplı Portekizli Manuel Fernandes'i kiralık olarak transfer etti.

Sezon başında Guti ve Quaresma gibi iki önemli ismi kadrosuna katan Beşiktaş, devre arası transfer dönemi başlamadan yeni futbolcu arayışlarına hız verdi. Siyah Beyazlı kulübün futbol şube komitesi son bir haftadır görüşme halinde olduğu Portekizli Manuel Fernandes ile anlaşmaya vardı. 24 yaşındaki oyuncu ile yapılan görüşmelerin olumlu sonuçlandığı öğrenilirken, Valencia forması giyen Fernandes'in kiralık olarak siyah beyazlı takıma katılacağı kaydedildi.

Teknik direktör Bernd Schuster'in isteği üzerine girişimlere başlayan yönetim, orta sahada çift yönlü olarak görev yapan oyuncu hakkında vatandaşı Quaresma'nın da olumlu referans vermesi üzerine transferi tamamladı. Bu sezon sonuna kadar kiralık olarak Beşiktaş forması giyecek olan Fernandes'in satın alma opsiyonun da Beşiktaş'da olacak.

Futbol kariyerine başladığı Benfica'dan 2007 yılında 18 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Valencia'ya transfer olan Manuel Fernandes, 30-08-2006/20-01-2007 tarihleri arasında İngiltere'nin Premier lig ekiplerinden Porsmunt , 31-01-2007/14-05-2007 tarihleri arasında da Everton'da kiralık olarak forma giydi.

2007 yılının temmuz ayında transfer olduğu Valencia ile 30 Haziran 2013 yılına kadar sözleşmesi bulunan Fernandes'in şuanki bonservis bedelinin 12 milyon Euro olduğu kaydedildi.

5 Şubat 1986 Lizbon doğumlu Manuel Fernandes geçtiğimiz dönemlerde Portekiz milli takım formasını da giydi. Bu sezon Valencia forması ile 19 karşılaşmaya çıkan "Manny" lakaplı Manuel Henriques Tavares Fernandes toplam 973 dakika sahada kaldı. Bu sezon 1 gol atan Fernandes Şampiyonlar Ligi'nde Bursaspor'un Valancia'nın 4-0 mağlup ettiği Bursa'daki karşılaşmada son 9 dakika görev yapmıştı.

Beşiktaş'dan yarım sezon için 1 Milyon Euro ücret alacağı belirtilen oyuncu, siyah beyazlı takımın Ocak ayında başlayacak devre arası hazırlık kampına katılacak.

MİLLİYET