Emniyet Bilişim Suçlarıyla Mücadele Şubesi ekipleri, 10 Şubat 2012 tarihinde merkez Yüreğir ilçesi Kazım Karabekir Mahallesi Mustafa Kemalpaşa Bulvarı üzerinde bir bankanın ATM'sine kart kopyalama düzeneği yerleştirdiği belirlenen Mehmet D.Ç.yi (22) ihbar üzerine gözaltına aldı.

Mehmet D.Ç. sevkedildiği adli mercilerce tutuklandı. Bilişim suçları polisi, bu kişinin ifadeleri üzerine dolandırıcılık olayında bir çetenin varlığını tespit etti. Mahkeme kararıyla süren teknik ve fiziki takip sonucu polis, Mehmet Y.'nin elebaşı olduğu ve S.E. isimli bir kadının da aralarında bulunduğu O.K., M.G., M.A.Y., S.A., Ç.Ö. ve H.B.'den oluşan çete üyelerini gözaltına aldı. Çete üyelerinin ATM'lerin kart giriş bölümlerine yerleştirdikleri kopyalama düzeneğinin yanısıra kartın şifresini öğrenmek için de gizli kamera yerleştirdikleri belirlendi.

Çete üyesi, özel bir şirkette çalışan S.E.'nin bir bankaya kopyalama düzeneği yerleştirirken güvenlik kameralarınca çekilen görüntülerinde yalnızca burnunun belirgin olduğu tespit edildi. Bilişim Suçlarıyla Mücadele Şubesi ekipleri, gözaltına alıp yalnızca ATM'ye düzenek yerleştirdiği belirlenen kadının güvenlik kamerası görüntülerini kriminal laboratuvarında inceletti.

S.E.'nin güvenlik kamerasındaki görüntülerindeki gibi fotoğrafları çekildi, ardından bilgisayar ortamında eşleştirildi. Polis, kadının burnunun uzunluğu, genişliğini dikkate alarak yaptığı çalışmada, gözaltındaki kişi ile güvenlik kamerası görüntülerindekinin aynı olduğunu belirledi. Teknik takip sonucu elde edilen tapelerle birlikte mahkemeye gönderilen çete üyesi S.E.'nin de aralarında olduğu 7 kişi tutuklandı, 1 kişi serbest kaldı.