Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Milletvekili aday adayı Hüsniye Karsu, CHP iktidarında aydınlık yarınlarda buluşmak inancıyla adaylığını açıkladığını ve Aydınlılara hizmet etmek istediğini söyledi.

Dünya standartlarında bir Aydın'ı hayalini kurduğunu ifade eden CHP aday adayı Hüsniye Karsu, "Siyaset halkla birlikte halk için" sloganıyla yola çıktığını belirtti.

Emeğin temsilcisi olmak için aday olduğunu vurgulayan Hüsniye Karsu, "Emek yüce değerdir" anlayışıyla çıktığım bu yolda halktan, haktan yana çalışanın sözcüsü, sömürü düzenine karşı durarak vereceğim mücadelemde çok kıymetli CHP'li üyelerin desteklerini bekliyorum. Ezilen kadının sesi olmak için adayım. Cehaletin karanlığında değil, özgür biray olmayı başaran kadınları temsilen adayım" dedi.


Ön seçim pusulasında 2. sırada yer alan CHP Milletvekili aday adayı Hüsniye Karsu, seçilmesi durumunda yapacağı çalışmaları şöyle açıkladı:

Aydın'ımızda istihdama yönelik yatırımların teşvik edilmesi
Aydın'ımızda organik tarımın desteklenmesi
Aydın'ımızda yurtiçi-yurtdışı ulaşım ağının ve ürünlerimizin daha çabuk ve kolay pazarlanabilmesi için havaalanının yapılmasının sağlanması
Kuşadası-Didim ilçelerimizin, dünyanın diğer tatil beldeleri gibi tanıtımının yapılması ve markalaşması, hak ettiği turizm gelirini alabilmesi için projeler üretilmesi
Üniversitenin bölgesel bir bilim merkezi haline gelmesinin teşvik edilmesi
Yerel ürünlerimizin uluslararası fuarlarda tanıtımının yapılmasının teşvik edilmesi (incir, zeytinyağı gibi)
Bitki örtüsü bakımından çok zengin olan Aydın'da konverse fabrikaları kurulabilir. Bunların atıklarından gelişmiş teknoloji uygulamalarından antioksidan maddeler elde edilebilmesinin sağlanması
Hayvancılık ve tarım sektörüanün yeniden canlandırılması için gerekli teşviklerin verilmesinin sağlanması
Jeotermal tesislerin kurulabilmesi için gerekli çalışmaların yapılması, jeotermalin hayata geçirilmesi ile bu bölgede enerji üretimi, termal turizmi ve seracılık ileri safhalarda yapılarak Aydın'ımızda büyük katkılar sağlanabilmesi için gerekli çalışmaların yapılmasının sağlanması.


CHP aday adayı Hüsniye Karsu kimdir?
1955 Erzincan doğumlu.
SOsyal Bilimler Yüksek Okulu ve İşletme Fakültesi mezunu.
Üç çocuk annesi.
1979 yılında İstanbul Yapı İşleri 1. Bölge Müdürlüğü'nde görev yaptı.
1980'de Aydın BAyındır ve İksan Müdürlüğü'ne atandı.
1998 yılından itibaren Türk-İş'e bağlı İzmir 1 No.lu Şubenin Disiplin Kurulu asil üyesi ve sendikanın Ege BÖlge Delegeliğine seçildi. Atatürkçü DÜşünce Derneği, Hacı Bektaş Veli KÜltür Derneği'nde yönetim kurulu üyeliği yaptı.
Sendike ve sivil toplum örgütlerinin her türlü eylemlerine katkı sağladı.
CHP ile ailesi sayesinde tanıştı. 22 yaşında aktif siyasete başladı.
1980 darbesinden sonra kurulan CHP'de il yönetim kurulu üyeliği, SHP-CHP birleşmesinde görev aldı.
26 yıldır Aydın CHP'de aktif siyasetin her kademesinde görev aldı.
CHP'nin 10 yıldır Aydın İl yönetim kurulu üyeliği, il sekreterliği görevlerini yürüttü.
2007 seçimlerinde de milletvekili aday adayıydı.