İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kendisi için 397 yıl hapis cezası istenen 130 sanıklı Büyükşehir Belediyesi davası iddianamesinin açıklanmasından sonra ilk kez konuşurken, "Bu iddianame İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ne kadar dürüst ve erdemli çalıştığının, belgesi olarak tarihe geçecektir" dedi. 

Başkan Aziz Kocaoğlu, Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen tarihi Ayavukla Kilisesi’nin müştemilat binasının İzmir Gazeteciler Cemiyeti’ne Basın Müzesi olarak devredilmesi protokol töreninde, yaptığı konuşmada perşembe günü İzmir 8’inci Ağır Ceza kabul edilen Büyükşehir Belediyesi davası iddianamesi hakkında açıklamalar yaptı. Büyükşehir Belediyesi’nin 2011 yılının ilk gününden itibaren yoğun denetim sürecine girdiğini belirten Kocaoğlu, denetlemelerin sonunda önce 2 Mayıs, sonra 22 Mayıs’ta iki operasyon yapıldığını belirtti. Her iki operasyonda da belediye çalışanlarından tutuklananlar olduğunu belirten Kocaoğlu, "İki gün önce iddianame açıklandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi davasında 120’nin üzerinde kişi sanık sıfatıyla yeraldı. Bir suç, çete örgütü kurulduğu bunun da liderinin tabii ki başkası olsa da olmaz, belediye başkanı olarak Aziz Kocaoğlu’nun olduğu iddianamede yeraldı. Şu anda karşınızda çete reisi olarak bulunuyorum. Şikayetim yok. Sadece, şu anki pozisyonumu belirlemek için söyledim" dedi.


İddianamede artık sokakta bulunanların bile bildiğinin dışında bir konu olmadığını belirten Aziz Kocaoğlu, gelecek hafta içinde mahkemeden bir karar ve duruşma gününün belirlenmesini beklediklerini söyledi. Tek istediklerinin 8.5 aydan bu yana cezaevinde yatan 3 arkadaşları başta olmak üzere daha kısa süredir içerde bulunan arkadaşlarının özgürlüğe kavuşması olduğuna dikkat çeken Kocaoğlu, "Bu davada kimse kaçmadı. Kimi çağırdılarsa gitti. Bu davada kimsenin bir yere gidecek hali de yok. Biz inanıyoruz. Yargıdaki bir konu olduğu için ağzımızdan çıkan kelimelere de dikkat ediyoruz" dedi.


RÜŞVET, ZİMMET, ZENGİNLEŞME YOK


İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 1 yıl 11 aylık denetimden yüz akıyla çıktığını belirten Aziz Kocaoğlu, şöyle devam etti:
"Bu iddianame, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ne kadar dürüst, ne kadar erdemli çalıştığının belgesi olarak İzmir Belediyesi tarihine geçecektir. Bu iddianamede rüşvet yok, zimmet yok, akrabasını, hısmını, komşusunu, kendisini zenginleştirme yok. Herkesin servet beyanı ortada. Herkesin durumu, hali ortada. Bu iddianame İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’ye örnek sadece yasa, yönetmelik ve tüzüklere değil evrnesel ahlak kurallarına da uyarak çalıştığının belgesi olacaktır. Bizim inancımız budur hukukçularımızın inancı budur." (Dha)