Galatasaray Başkanı Adnan Polat GS TV"ye verdiği röportajda çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Sarı-Kırmızılı takımın Bellinzona maçına 17 kişilik bir kadroyla çıkabildiğini hatırlatan Polat, şanssızlıkların bir türlü yakalarını bırakmadığını belirterek şöyle konuştu:

“Ben bugüne kadar sahaya 11 kişi çıktığımız müddetçe hiçbir mazaret beyan etmedim. Bundan sonra da etmeyeceğim. Ama sakat ve cezalılarımızdan bir 11 yaparsak Süper Lig"de herhalde ilk 3 e oynarız. Şu anda oynayan takım, yani sakat olanların 7"si geçen senenin ilk 11"inde banko oynayan futbolculardı. Maalesef bu sakatlık zinciri geçen seneden beri devam ediyor bizde.”

KARŞIMIZA KASAPLAR ÇIKIYOR

“Darbelere yönelik sakatlıklarımız var. Bu konuda da biz hep anti futboldan bahsediyoruz. Bunun engellenmesi lazım. Saha içi yönetimde hakemlerin en üst düzeyde gayret göstermeleri gerek. Milyonlarca dolarlık yatırımları yapıyorsunuz, bunun temel amacı tabi Galatasaray"ın uluslararası başarıyı elde etmesidir. Diğer takımlarda aynı amaçla takım kuruyorlar. Fakat karşınıza öyle bir zihniyet ve mantıkla çıkıyor ki, tam tabiri ile bazı kasaplar çıkıyor, o milyon dolarlık ayakları durrdurmanın yolunu onlara tekme atmakla buluyorlar ve ciddi olarak ta futbolcularımızı sakatlıyorlar.”

TRİBÜNLERİ ÇILGINA ÇEVİRİYOR

“Burada maalesef, saha içi yönetimi tölerans gösteriyor. Bunların engellenmesini istiyoruz. Biz Mahmut Özgener"ın federasyonuna güveniyoruz. Bu anlamda bizim bu mesajlarımızı alıp gereğinin yapılacağına inanıyoruz. Merkez Hakem Kurulu Başkanı Oğuz Sarvan"a da güveniyoruz. İnşallah bu anti futbolun önüne bir şekilde geçilir. Çünkü gerek sakatlıkların yaşanması gerek oyun içinde vakit geçirmeler, bunlar tam anlamıyla tribunleride çılgına çeviriyor, tribunlerinde sabrını zorluyor. Küfürler ve yabancı maddeler başlıyor.Yani saha içi yönetimi bütün bunları düşünerek görevini yapması lazım. Biz bu yeni başlayan sezonda hakemlerimizden bunları bekliyoruz” dedi.

HATAYI KENDİMİZDE ARARIZ

Adnan Polat, UEFA Kupası"nda Kadıköy"de final oynama hedeflerine ise şöyle açıklık getirdi: “Şimdi Kadıköy"de final oynanacak olması büyük bir tesadüf. Bizim de Şampiyonlar Ligi"nde oynamayı hedeflerken UEFA"ya girmemiz de büyük bir şanssızlık veya tesadüf.. Ne derseniz deyin ama şu anda UEFA"dayız. Tabii ki final oynayıp kupayı kazanmak için kendimize hedef koyacağız. Çünkü Galatasaray kendine bunun altında bir hedef koyamaz. Çok uzun, meşakatli, yağmurlu, dikenli, zor bir yol olacak. Ama bizim şu an ki mevcut kadromuzun bunu becerecek kapasitesi ve kalitesi var. Bunu yapmak içinde elimizden geleni yapacağız. Eğer final oynayamazsak biz yine hatayı kendimizde arayacağız.

Cim Bom"da 10 eksik var

Turkcell Süper Lig"e ilk 3 haftada 4 puan kaybederek başlayan Galatasaray"da, bu akşam oynanacak Kocaelispor maçı öncesinde sakat futbolcuların çokluğu can sıkıyor.

UEFA Kupası 1. turunda İsviçre temsilcisi Bellinzona ile hafta içinde oynanan karşılaşmaya 11 eksikle çıkan sarı-kırmızılı ekipte, 10 futbolcu sakatlığı nedeniyle Kocaelispor maçında da oynayamayacak. Galatasaray"da, sakatlıkları devam eden Ümit, Arda, Mehmet Topal, Linderoth, Uğur, Sabri, Emre Güngör, Serkan, Barış ve Hakan maç kadrosunda yer almadı.Bu arada Galatasaray ile Kocaelispor bu akşam yapacakları Turkcell Süper Lig maçıyla birlikte lig tarihinde 39. kez karşı karşıya gelecek. İki takım, Kocaelispor"un ilk kez ligde mücadele etmeye başladığı 1980-1981 sezonundan itibaren, toplam 19 sezonda 38 kez karşılaştı. Galatasaray, geride kalan maçlarda 24 kez galip gelirken, Kocaelispor 5 kez kazandı, 9 maç da berabere sonuçlandı.

Meira mı ? Song mu?

Galatasaray"ın bu sezonki en flaş transferlerinden biri olan Fernando Meira, şu ana kadar gösterdiği performansla Rigobert Song"u aratıyor.

Son derece kaliteli bir oyuncu olan, top kullanma ve oyun kurma bakımından Kamerunlu futbolcudan üstün gözüken Portekizli yıldız için özellikle savunma yönünden aynı şeyleri söylemek pek mümkün değil.

Servet Çetin"le birlikte yan toplardaki zaafıyla dikkat çeken Meira"nın halen uyum sürecinde olduğunu atlatamadığı Bellinzona karşılaşmasında bir kez daha ortaya çıktı. Sarı-Kırmızılı takımın eski stoperi Song"un şu anda Trabzonspor formasıyla başarılı maçlar çıkartması ister istemez Meira mı, Song mu? tartışmasını gündemden düşürmüyor.