Karacan, ETO Meclisi Olağan Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, oda üye sayısının 13 bin 500'e ulaştığını açıklayarak, Eskişehir'in elişiminde itici güç olmaya devam edeceklerini söyledi.

KARŞILIKSIZ ÇEK SAYISI ARTIYOR

Devletin istihdam ve vergi konusunda işverene bazı kolaylıklar sağlamasının çok olumlu sonuçları olduğunu ifade eden Karacan, "İstihdama, üretime ve ihracata doğrudan katkı sağlandı. Ancak üreten ve ekmeğini paylaşan biz tüccar ve sanayicilerin karşılıksız çekle uğraşması, ekonomimizin hızını kesmektedir. 2012 yılında ocak haziran döneminde, karşılıksız çek sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 51.6 artması dikkatimizi çekmektedir. Çek Yasası'ndaki bu mağduriyetlerin bir an önce giderilmesi gerekmektedir" dedi.

KEFALETTE EŞ RIZASI DEĞİŞTİRİLMELİ

Karacan, Türk Borçlar Kanunu'ndaki olumlu değişikliklerin bazı karışıklıklara yol açtığını kaydederek şöyle konuştu:

"Örneğin, kanunun 584. maddesinin, 'Eşlerden biri mahkemece verilmiş bir ayrılık kararı olmadıkça veya yasal olarak ayrı yaşama hakkı doğmadıkça, ancak diğerinin yazılı rızasıyla kefil olabilir' ifadesi, onay ve kefalet konusunda karışıklığa yol açmaktadır. İş hayatının yanı sıra aile hayatında da aksaklıklara neden olmaktadır. Türk iş dünyası olarak düşüncemiz, Borçlar Kanunu'nun bu maddesinin bir an önce değiştirilmesidir."