Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kendisini Baykal'la canlı yayında tartışmaya çağıran CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'na cevap verdi. Erdoğan, "Baykal'la karşı karşıya gelmem" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, muhalefetin AK Parti'yi kavganın içine çekme gayreti içinde olabileceğini belirterek kavga ve çekişmenin AK Parti'ye birşey kazandırmayacağını söyledi.


AK Parti Grup Toplantısı, Başbakan Erdoğan başkanlığında Meclis'te gerçekleştirildi. Basına kapalı olarak yapılan toplantıda Başbakan Erdoğan milletvekillerine hitap etti.


Başbakan Erdoğan konuşmasında uzlaşma mesajları vererek bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm icraatlarında uzlaşma arayışı içinde olacaklarını, konsensüs içinde milletle beraber ileriye yürüyeceklerini belirtti.


CHP'nin son dönemde yürüttüğü muhalefet anlayışını eleştiren Erdoğan, milletvekillerine 'kavga ve çekişme' uyarısında bulundu.


AK Parti hakkındaki yolsuzluk iddiaları hakkında da konuşan Erdoğan'ın, "Baykal 2 yılda bir yolsuzluk iddiasını gündeme getiriyor. Bunlara itibar etmeyin" şeklinde konuştuğu öğrenildi. Erdoğan, milletvekillerinden tahriklere kapılmamalarını, birlik içinde çalışmalarına devam etmelerini istedi.



Erdoğan, muhalefetin AK Parti milletvekillerini kavganın içine çekme gayreti içinde olabileceğini belirterek, kavga ve çekişme görüntüsünün AK Parti'ye birşey kazandırmayacağını söyledi.


Milletvekillerinden tartışmadan uzak durmalarını isteyen, tartışma ve gerginliğin AK Parti'ye yaramadığını vurgulayan Erdoğan, AB sürecinde yapılan büyük reformların uzlaşmayla yapıldığını hatırlattı. Erdoğan, bu uzlaşmanın sürmesinin, AB üyelik sürecine de olumlu yansıyacağını kaydetti.


Başbakan Erdoğan konuşmasında 8 Ekim'de Meclis'te gündeme gelecek olan Irak'ın kuzeyine sınır ötesi operasyon izninin süresinin uzatılmasına ilişkin tezkereye de değinerek milletvekillerinden bu konuda titiz olmalarını istedi.


Erdoğan, tezkereyi kullanmak için çıkarmadıklarını belirterek, kullanmayı arzu etmedikleri halde mecbur kaldıkları için bu tezkereyi çıkardıklarını söyledi. Erdoğan, hedefin PKK terörü olduğunu vurguladı.


AK Parti grup toplantısında ayrıca, grup yönetiminin seçimi konusunda tüzük değişikliği yapıldı. Yasama döneminin başlamasının ardından, 2 yasama yılı sonra yapılması gereken grup başkanvekilliği seçimleri, TBMM İctüzüğü'nde yapılan değişiklik doğrultusunda '2 yılda yapılacak' şekilde değiştirildi.