National Geographic Derneği Keşif ve Araştırma Komitesi yönetim kurulu, KuzeyDoğa Derneği Başkanı ve Utah Üniversitesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çağan Şekercioğlu'nun geçen yıl National Geographic Dergisi tarafından "Yılın Kaşifi" seçilmesinden sonra, Şekercioğlu'nun davetiyle Türkiye'ye geldi.

Gezi kapsamında, Şekercioğlu'nun yanı sıra dernek gönüllüleri Prof. Dr. Zati Vatansever, Doç. Dr. Erdoğan Uzlu ve Uzman Tıp Doktoru Banu Arslan'ın eşliğinde yola çıkan ekip, önce Doğu Anadolu'nun ilk ve tek "Ramsar alanı" ve "2009 Avrupa Seçkin Turizm Cenneti (EDEN)" seçilen Kuyucuk Gölü'ne gitti.

National Geographic ekibi, ziyaret ettikleri Ani Ören yerine hayran kaldı. Seyahatin sonunda ekip, Kars ve Iğdır'ın eşsiz doğası, tarih ve kültürü ile cana yakın insanlarına hayran kaldıklarını söyledi.

National Geographic Başkan Yardımcısı Terry Garcia, "Kars ve Iğdır'da gördüğümüz yaban hayatı ve doğa güzelliğinden son derece etkilendik. Bilim adamlarından oluşan ekibimiz muhteşem bir zaman geçirdi ve bölgenin insanları ve doğasını şimdi daha da takdir ettik" dedi.
AA - Barışkan Ünal