Bozkux'tan önce Belediye Başkanlığı görevini yürüten AKP"li Naif Alibeyoğlu'nun kente kazandırdığı Uluslarası Altın Kaz Film Festivali ve Uluslararası Kültür Festivali yeni başkanla birlikte artık yapılmayacak. Alibeyoğlu Anavatan ve AKP"den iki dönem Belediye Başkanlığı yapmış, son seçimlerde CHP'den aday olmuş ama kazanamamıştı.

Başkan Nevzat Bozkuş, belediye meclis salonunda bir basın toplantısı düzenledi. Kentin öncelikle kanalizasyon sorununu gidermek zorunda olduklarını vurguladı. Bozkuş, kurumda çalışan 600 personelin 4 aydan beri maaş alamadığını belirterek şınları söyledi

“Öncelikle kentimizde geleneksel hale getirilen festivallere bir süre ara vereceğiz. Yapacağımız bu tür etkinliklere de Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü"nü ortak edeceğiz. Sadece belediyenin düzenlemesi ciddi bir yük getiriyor. İller Bankası"na 30 milyon 391 bin, TEDAŞ"a 25 milyon 462 bin, Sosyal Güvenlik Kurumu"na 12 milyon 640 bin, personel ve esnafa 11 milyon, vergi dairesine 8 milyon 559 bin, TOKİ"ye 6 milyon 994 bin lira borcumuz var. Tüm borçlarımız 96 milyon lirayı buluyor.”

Hürriyet