GAZİANTEP"te, karın boşluğunda bir iğne ile yaşayan 50 yaşındaki Gülseren Cengiz"in bu durumu anjiyo sırasında tesadüfen ortaya çıktı. İğne, yapılan operasyonla çıkarıldı.

Vücuduna nasıl girdiği bilinmeyen iğne ile bir süre yaşayan Gülseren Cengiz, göğüs ağrısı ve çarpıntı şikayetiyle hastaneye gidince karın boşluğunda, kalp anjiyosu sırasında yabancı bir cisim olduğu tespit edildi. Anjiyo işlemlerinin ardından hasta, Medical Park Hastanesi Genel Cerrahi ekibi tarafından acilen ameliyata alınarak öncelikle vücutta sürekli hareket eden 3 santimetrelik iğnenin yeri özel cihazlarla belirlendi. Başarıyla gerçekleştirilen Laparoskopik (kapalı) yöntemle, iğne bulunduğu yerden çıkarılarak hasta sağlığına kavuşturuldu. Hastane yönetimi iğnenin iki yıldır vücutta olduğunun belirlendiğini açıkladı. İki yıldır göğüs ve karın ağrısı şikayetleri olduğunu belirten Cengiz, “Şimdiye kadar hep ilaç tedavisi uygulandı, çekilen röntgenlerde bir şey çıkmayınca doktorlar ilaç yazıp gönderiyorlardı. İğnenin tam olarak ne zaman ve ne şekilde battığını hatırlamıyorum” dedi.

Ameliyatı gerçekleştiren Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Mehmet Kaplan ise, “Hastamıza anjiyo sırasında vücudunda yabancı bir cisim bulunduğu söylenmiş, biz de yaptığımız incelemede vücudunda bir iğne bulunduğunu tespit ettik. Yaptığımız operasyonla iğneyi bulunduğu yerden çıkardık. Hastamızın genel sağlık durumu şu an gayet iyi. Karın boşluğunda bulunan iğne bağırsak bölgesinde küçük çaplı hasar oluşturmuş ama hayati organlara zarar vermemiş olması büyük bir şans” diye konuştu. İğnenin dalak ile kalın bağırsak arasında bulunduğunu ve kalın bağırsakta zedelenme oluşturduğunu kaydeden Kaplan, oluşan bu hasarın ameliyat sırasında düzeltildiğini sözlerine ekledi. Yapılan son kontrollerin ardından hasta taburcu edildi.
DHA