Ameliyat sonrası karnındaki ağrılar bir türlü geçmeyen Yılmaz, kontrol için hastaneye başvurdu. Doktorlar, “Büyük bir ameliyattı. Bu tür ağrılar olabilir” dediler. Ancak ağrıları zamanla artan Neziye Yılmaz, 27 Mayıs 2008"de, Samsun"da fenalaştı ve Mehmet Aydın Devlet Hastanesi"ne kaldırıldı. Röntgeni çekilen Neziye Yılmaz"ın karnında, 6.3 cm eninde, 28.5 cm boyunda, organları ayırmaya yarayan cerrahi ekaratör mala görüldü. Yılmaz"ın karnında unutulan alet ameliyatla çıkarıldı.

Fatih Cumhuriyet Savcılığı, geçen ocakta Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesi 3. Cerrahi Kliniği Şefi Doç. Dr. Rıza Kutaniş hakkında “Görevi ihmal”den iki yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. Aile ayrıca hastane aleyhine 80 bin TL"si manevi, 20 bin TL"si maddi 100 bin TL"lik tazminat davası açtı.
Hakkında dava açılan Doç. Dr. Rıza Kutaniş şunları söyledi: “Ameliyata katılan masa hemşiresi, ameliyatta kullanılan aletlerden sorumludur. Bu ameliyatta masa hemşiresi doktoru aletin eksik olduğu konusunda uyarmamış. Eğer hemşire sayımı yapıp aletin eksik olduğunu söyleseydi ameliyat durdurulur ve alet bulununcaya kadar ameliyat tamamlanmazdı. ”/hürriyet