Türkiye"de bugüne kadar gerçekleştirilmiş en büyük eğitim kampanyalarından biri olarak belirtilen “Karneni Göster Kitabını Al” ile İş Bankası bu yıl da yaz tatiline giren 1 milyon ilköğretim öğrencisine kitap armağan ediyor. Kampanyanın üçüncü yılında 3 milyon çocuğa ulaşılmış olacak.
2009-2010 eğitim öğretim yılının sona erdiği günden itibaren Türkiye ve KKTC"deki herhangi bir İş Bankası şubesine karnesini getiren tüm ilköğretim öğrencilerine, karne notuna bakılmaksızın Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları tarafından kampanyaya özel olarak hazırlanan “Yazarlarımızdan Öyküler” adlı kitap hediye ediliyor.
“Sunuş” yazısını Doğan Hızlan"ın kaleme aldığı kitapta, Türk edebiyatının değerli yazarlarından Sait Faik Abasıyanık, Adalet Ağaoğlu, Sunay Akın, Sabahattin Ali, Necati Cumalı, Nursel Duruel, Feyza Hepçilingirler, Rıfat Ilgaz, Cemil Kavukçu, Orhan Kemal, Yaşar Kemal, Nezihe Meriç, Aziz Nesin, Mehmet Zaman Saçlıoğlu ve Necati Tosuner"e ait toplam 15 öykü yer alıyor.
Banka, bu kampanya ile 2008 yılında Türkiye kategorisinde dünyanın en prestijli iletişim ödüllerinden “Avrupa Mükemmeliyet Ödülü”nü, 2009 yılında ise Türkiye Halkla İlişkiler Derneği"nin “Altın Pusula” ödülünü kazandığı belirtildi.
Bu kampanyanın her yıl düzenlendiğini belirten İş Bankası Nazilli Şubesi Müdürü Vehbi Akbulut, “İki yıl önce başlatılan ve bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Karneni Göster Kitabını Al” kampanyasıyla toplam 3 milyon kitap dağıtmış olacak. Nazilli"de 2 şubemizde toplam bin 750 kitap dağıtarak öğrencilerimize karne hediyesi vereceğiz. Asıl amacımız her eve bir kitap girmesini sağlamaktır. İş Bankası"nın hangi şubesi olursa olsun Karnesini gösteren öğrencilere kitapları hediye ediliyor” dedi.
Özel Nazilli Evren Özel Eğitim Okulu Zihinsel ve Bedensel Engelli Öğrencileri ve öğretmenleri Gülsüm Acar gözetiminde karnelerini bankaya götüren 4 öğrenci de karnelerini göstererek kitaplarını aldı. iha