Karne almasına bir gün kala evine giderek kendisini kayışla tavana asan öğrencinin şok ölümüne anlam verilemedi.
Kuyucak'a bağlı Kurtuluş beldesindeki Kurtuluş İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Onur Kızak (10), filmlerde bile rastlanmayan bir ölüme imza attı. Öğretmeninin verdiği ödevi almaya giden öğrenci kendisini evinin tavanına asarak intihar etti. Olay öğretmeninin gönderdiği iki arkadaşının Onur Kızak'ın cesedi ile karşılaşması ile ortaya çıktı. 4-A sınıf öğretmeni Birol Ulu, yaptığı açıklamada şöyle konuştu: "Dün sabah okula gelmeyen Onur'un hasta olduğunu ve sağlık ocağına doktora gittiğini öğrendim.
Öğleye doğru son dersten sonra öğrencimi okul bahçesinde otururken buldum. Öğrencim son ders ortasında geldiği için derse katılmadığını söyledi. O gün nöbetçi olduğum için okuldaydım. Öğrencime dünkü test ödevini yaptıysan getirir misin dedim. Yaptığını ve hemen alıp geleceğini söyledi ve evine gitti. Ancak tekrar geri dönmedi."
Dersler sona erdiğinde sınıf arkadaşları Rabia ile Adem'i Onur'un evine gönderdiğini belirten öğretmen Ulu, şunları söyledi: "Arkadaşları Onur'a hem yeni verdiğim test ödevini verecekler hem de sağlık durumuna bakacaklardı. Ancak çocuklar eve gittiklerinde Onur'un cansız bedeni ile karşılaşarak şok olmuşlar. Ayakkabıları ile eve giren Onur, boynuna geçirdiği bir kayışla sandalye üzerine çıkıp altına da yastık koyarak kendisini tavandaki bir demire asmış. Hepimiz olayı duyunca şok olduk. Doktorlar
boynunun kırıldığını söyledi."
TEŞEKKÜRÜ BİR PUANLA KAÇIRDI
Sınıf öğretmeni Birol Ulu, öğrencisinin orta halli, fazla konuşmayan ama derslerini aksatmayan bir öğrenci olduğunu ifade ederek "Onur benim sınıfıma iki buçuk yıl önce geldi. Horsunlu beldesinden gelen tarım işçisi bir ailenin çocuğu idi. Maddi durumları iyi değil. Baba iş bulursa çalışıyor. Onur'un ağabeyi lise son sınıf öğrencisi" dedi. Onur'un derslerine iyi çalıştığını anlatan Ulu, sözlerine şöyle devam etti: "Verilen ödevleri aksatmazdı. Son verdiğim ödevi yapmış ve doktora gittiği için eve
uğramadan okula gelmiş. Ben öğleden sonra okula gelirken ödevini getirmesini istemiştim. Ama olmadı. Teşekkürü bir puanla kaçırdı. Belki buna üzülmüştür diye düşünüyorum. Bize hiçbir şey söylemezdi. Sınıf arkadaşları ile biz çok üzüldük. Acımız büyük. Ailesine başsağlığı diliyor acılarını paylaşıyoruz."
Okul Müdürü Sadettin Orhan da aynı duyguları paylaştığını ifade etti.
Onur Kızak'ın cenazesi Kuyucak Sağlık Gurup Başkanlığı morguna kaldırıldı. Aydın Adli Tıp Kurumu görevlilerince otopsi yapılacağı ve ardından cenazenin Afyon'un Dinar ilçesi Kızılören beldesinde defnedileceği öğrenildi.
Annesi Fadime hanım, babası Enez ve ağabeyi Mustafa'nın Onur'un ölümü ile yıkıldıkları öğrenildi. Olayla ilgili savcılık soruşturma başlattı.