Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı 602 okuldaki 6 bin 952 sınıfta eğitim - öğretim gören 175 bin 518 ilk ve orta düzeyde eğitim gören öğrenciler, bugün öğretmenlerinin elinden karnelerini alarak yaz tatiline başladı. Aydın"da merkez Güzelhisar İlköğretim Okulu"nda düzenlenen karne törenine Vali Vekili Celal Ulusoy, Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar, Aydın Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mustafa Doğru, Aydın Polis Mesleki Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı İzzet Ceylan, okul müdürleri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.
Eğitim-öğretim sezonunun sorunsuz ve başarılı bir şekilde tamamlanması nedeniyle il genelinde görev yapan tüm öğretmenleri kutlayan İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar, öğrencilere de yaz tatilinde yapılan çalışmaların değerlendirmesini yapmaları tavsiyesinde bulundu. Anne-babalara da çeşitli uyarılarda bulunan Dindar, “Başarılarını takdir ederken başarısızlıklarından dolayı çocuklarınızı cezalandırıp, dışlamayınız. Çünkü karneler sadece çocuklara ait değil, aynı zamanda anne ve babalarında karnesidir. Öğrencinin başarısızlığında ailesinin, öğretmeninin ve içinde yaşadığı sosyal çevrenin önemli rolü vardır.
Unutmayınız ki ders notlarına veya aldığı karneye göre; başarısız olduğunu düşünen, eve başarısız bir karneyi götürecek olan öğrenciler genelde üzgün, tedirgin, mahcup, korkak ve karamsar bir ruh halinde çeşitli olumsuz duygu ve düşünceler yaşarlar. Karnesindeki notları nedeniyle çocuklarınıza aşırı disiplinle korkutarak yönlendirmeye çalışmak, utandırmak, cezalandırıcı disiplin yöntemlerini uygulamak gibi yönelimler çocuğunuza yarar sağlamaz. Tersine onların zihinsel, fiziksel ve duygusal gelişimini engeller” dedi.
Karne notlarının öğrencilerin gerçek başarısı olmadığını tam tersine görünen yüzeysel başarısını göstermekte olduğuna değinen Vali Vekili Celal Ulusoy da, “Gerçek başarı da sayı değil kaliteli yetişmek esastır. Milli eğitim sistemimizin asıl amacı ruhen ve bedenen sağlıklı bireyler yetiştirmektir. Öğrencilerin ruhen ve bedenen en iyi şekilde gelişerek kişilikli insanlar olarak yetişmesi gerçek başarının göstergesidir. Koşan atletlerin hepsi aynı anda hedefe ulaşamaz. Öğretmen hep aynı seviyede öğrenci yetiştiremez. Her baba hayatta aynı başarıya ulaşamaz. Bunlar gibi öğrencilerin hepside belli bir derste aynı seviyede başarılı olamaz. Öğrencilerin değişik başarı seviyelerinin olması normaldir. Zaman içinde karnenin, notun, dersin telafisi olur ama kaybedeceğimiz bir tek çocuğumuzun telafisi yoktur. Bu nedenlerle bütün anne ve babalardan, velilerden, çocuklarına sahip çıkmalarını istiyorum. Çocuklarımızın karneleri nasıl olursa olsun, onlara sevgiyle yaklaşalım. Karne günü mutsuzluk ve umutsuzlukların yaşanacağı bir gün olmaktansa; geçmişin değil geleceğin planlandığı, eksikliklerin görülüp yeni çalışma programlarının hazırlanacağı ve hedeflerin yeniden belirleneceği bir gün olmalıdır” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Öğretmenleri ve okul müdürünün elinden karnelerini alan ilköğretim öğrencileri, karnelerinin yanlarında okul idaresi tarafından hazırlanan hediyeler ile takdir ve teşekkür belgelerini de alırken, büyük bir heyecan yaşadı. Bugünden itibaren yaz tatiline başlayan 175 bin 518 öğrenci ve 9 bin 66 öğretmen yaklaşık 3,5 ay dinlenme fırsatı bulacak.