Neşet DİŞKAYA / İZMİR (AHT)

İzmir'in Bornova ilçesinde bir yıldır ayrı yaşadığı ve boşanma aşamasında olduğu eşi Şerife Y.'nin (37) başka bir erkekle ilişkisi olduğunu öğrenen 42 yaşındaki Necmettin Y. dehşet saçtı. İki aşığın kaldığı evi basan Necmettin Y., karısı Şerife Y. ve birlikte yaşadığı Ömer İ.'yi bıçaklayıp boğazlarını keserek öldürdü. Olayın ardından yaralandığı için polisler tarafından hastaneye kaldırılan Necmettin Y.'nin Şanlıurfa'da geldiği öğrenildi.

ÖNCE KEŞİF YAPTI
Olay, saat 05.30 sıralarında Pınarbaşı semti 7053 sokak numara 11'de meydana geldi. İddiaya göre, Şanlıurfa'da yaşayan 4 çocuk babası Necmettin Y. ve eşi Şerife Y. arasında anlaşmazlık çıktı. Çift, yaklaşık bir yıl önce ayrı yaşamaya başladı. Bu süre içinde Şerife Y., İzmir'e yerleşti. Şanlıurfa'da inşaat ustası olarak çalışan Necmettin Y., boşanma davası süren eşinin İzmir'de başka bir erkekle yaşadığını öğrenince çılgına döndü. Eşinin Ömer İ. ile birlikte yaşadığı evi öğrenen Necmettin Y., 8 Temmuz günü İzmir'e geldi. Her gün eşinin kaldığı evin etrafından keşif yaptığı ileri sürülen Necmettin Y., bugün harekete geçti.

KAPI ZİLİNİ ÇALDI DEHŞET SAÇTI
Necmettin Y., zili çaldıktan sonra kapıyı açan Ömer İ.'ye saldırdı. Necmettin Y., Ömer İ.'yi vücudunun çeşitli yerlerinden yaraladıktan sonra boğazını kesti. Eşinin, Ömer İ.'yi öldürdüğünü gören Şerife Y., kendini sokağa atarak kaçmak istedi. Ancak Necmettin Y., bahçe kapısında yakaladığı Şerife Y.'yi de boğazını keserek öldürdü.

POLİSE TESLİM OLDU
Komşuların durumu polise bildirmesi üzerine olay yerine gelen ekipler Şerife Y. ve Ömer İ.'nin cesetleriyle karşılaştı. Sokakta elinde bıçakla bekleyen katil zanlısı Necmettin Y. ise olay yerine gelen polis ekiplerine teslim oldu. Boğuşma sırasında kolları ve bacaklarından bıçakla yaralanan zanlı koca Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.