Merkez Seyhan ilçesine bağlı Dumlupınar Mahallesi'nde oturan ve işsiz olan şizofren Mehmet Köseoğlu, 22 Ağustos'ta bir yıl önce ayrılıp 6 ay önce de boşanma davası açan eşi Ezgi K.'yi, "Çocukları sana göstereceğim" diyerek Onur Mahallesi'ndeki bir yakınının evine çağırdı. Burada çıkan tartışmada eşini kafasına 4 el ateş ederek öldürüp kaçan zanlı, bir hafta sonra evinde özel harekat polislerinin de katıldığı operasyonla yakalandı.
 
Poliste yazılı ifade vermeyip susma hakkını kullanan Mehmet K.'nin, sözlü görüşmelerde ise 2 çocuk annesi Ezgi K.'yi öldürdükten sonra ailesinden 3 kişiyi daha öldürme planları yaptığını söylediği öğrenildi. Cinayet bürosu dedektiflerine, "Benim hayallerim vardı. Beni niye yakaladınız? Hayalini kurduğum cinayetler vardı" sözlerini sarf eden Mehmet K., sevk edildiği savcılıkta da ürperten ifadeler verdi. Şüpheli, işlemeyi planladığı cinayetlerin dışında ilginç bir eylem hazırlığında olduğunu da dile getirdi.
 
5 yaşındaki kızı Melek'in gözleri önünde öldürdüğü eşinin cenaze törenini de uzaktan izlediğini söyleyen Mehmet K.'nin, "Karımı çok seviyordum, kıskanıyordum. Onu benden başkasının görmesini bile istemiyordum. Ne olduysa ailesi yüzünden oldu. Onu benden ayırmak istediler. Oysa ben onu görmeden duramıyordum. Yakalanmasaydım karımın mezarını açıp cesedini çıkaracaktım, kimsenin bilmediği bir yere gömecektim. Kimse yerini bilmediği için de ziyaret edemeyecekti" dediği öğrenildi.