Ova Mahallesi'nde oturan 53 yaşındaki işçi emeklisi Ekrem D., geçen Eylül ayında, yeni eve taşınan evli kızına yemek götürüp geç döndüğü için tartıştığı eşi Rubaşa D.'yi (49) kendini aldattığı iddiasıyla tabancayla başından vurdu. Öfkeli koca, olayın ardından gittiği polis merkezinde önce, "Eşim intihar etti" deyip sonra da, "Korkutmak için tabancayı ayaklarına doğrulttum. Ancak karım elime vurunca tabanca patladı ve mermi başına isabet etti" dedi. Gözaltına alınan şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Hakkında 'kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapsi istenen Ekrem D.'nin 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına devam edildi. Eşini kasten öldürmediğini belirten sanık, "Ben iddia edildiği gibi eşimi kasten öldürmedim. Önce Allah'a, sonra peygambere, daha sonra da adalete sığınıyorum" dedi.

5 çocuğu da şikayetçi olan sanık Ekrem D.'ye sevk edildiği Adana Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi, akıl sağlığının yerinde olmadığı yönde rapor verdi. Hastane tarafından "Sanığın işlediği fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını anlamasının ve fiil ile ilgili davranışların yönlendirme yeteneğinin önemli derecede azalmış olduğu, ceza sorumluluğunun olmadığı" yönde rapor verilince mahkeme heyeti de Cumhuriyet Savcısı'nın talebi üzerine sanığı İstanbul Adli Tıp Kurumu İhtisas Kurulu'na sevkine karar verdi.