Türkiye’yi çok sevdiği için 90’lı yılların sonunda Kuşadası’na yerleşen İngiliz Christoper John Collier (40), otellerde şarkıcılık yapan ve piyano dersi veren Julia ile tanışarak evlenmesinin ardından Kuşadası'nda yaşamayı sürdürdü. Kasım 2010 yılında Collier, polisini arayarak, “Eşimle beraber aşırı alkol aldık, tartıştık. Ben evden çıktım. Ertesi sabah geldiğimde eşim Julia Collier’in (35) cesedini buldum” şeklinde ihbarda bulunmasının ardından cinayet zanlısı olarak gözaltına alındı.

Alkol alarak gittiği evinde karısının başına sert bir cisimle vurarak öldürdüğü ileri sürülen Kuşadası’nda emlakçılık yapan Collier’in yargılanmasına Söke Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Yargılanması süresince hakime unutkanlık sorunu yaşamasından dolayı hiçbir şey hatırlamadığını ileri süren Collier, son duruşmasında cinayet zanlısı olarak bir kez daha suçlanmasına mahkeme heyetine, "Madem siz eşimi öldürdüğümü söylüyorsunuz, cezama bir önce karar verin” dedi.

Mahkemede savcının ağırlaştırılmış müebbet talebine karşın hakim ağırlaştırılmış müebbedi, normal müebbet cezası olarak karar aldı. Mahkemenin verdiği müebbet hapis cezasının ardından sanık İngiliz Christoper John Collier, kararın şokunu yaşarken, daha sonra Nazilli Kapalı Cezaevine gönderildi.

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png