İşletme fakültesi mezunu M. Y.. 2000 yılında vatani görevini yaparken Samsun"da tanıştığı Ö.Y. ile evlendi. İstanbul"da yaşayan çift 2.5 yıl önce bir oğulları dünyaya gelmesine rağmen geçimsizlik nedeniyle boşandı. Velayeti annesine verilen oğlunu göremeyen M.Y., kayıplara karışan eşinin izini sürmeye başladı. Bir süre sonra eşinin ayda 15 bin lira kazanıp ailesine gönderdiğini öğrenince şüphelendiğini söyleyenM. Y., “Ortak bir arkadaşımız onu kadınlı erkekli bir grupla sarhoş halde görmüş. Ne iş yaptığını o zaman anladım. Dedektiflik bürosuyla anlaştım, izini bulamadım. Onu bulmak için taksicilik bile yaptım. Zengin semtlerdeki sitelerin önünde çalıştım. Ama sonuç alamadım. En sonunda internete girip eskort kadınlar sitesinde izini buldum” dedi.

Eski eşinini siteye takma isimlerle üye olduğunu ve cep telefonuna ulaştığını anlatan M.Y., “Bir saatliğine 300 TL"ye ilişkiye giriyor, gecelik 1000-1200 TL para talep ediyordu. Benim aradığımı anlayınca tehdit etti. Eski eşimin son olarak kız kardeşiyle birlikte Ankara"da konsomatrislik yaptığını öğrendim” diye konuştu.

Eşinin internetteki çıplak fotoğraflarını, internet adreslerini, nasıl hizmet verdiğini ve ne kadar ücret istediğini gösteren internetteki bilgileri de toplayıp İstanbul Aile Mahkemesi"ne başvuran M.Y. oğlunun velayetinin kendisine verilmesini talep etti.